Најновије

ВУЛИН: За нас је такозвана војска Косова неприхватљива

За Србију је потпуно неприхватљива најављена трансформација "Косовских снага безбедности" у такозвану "војску Косова", јер би то било флагрантно кршење Резолуције СБ УН 1244 и Војнотехничког споразума из Куманова, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.

Вулин (Фото: mod.gov.rs)

У разговору са амбасадором Италије у Београду Карлом Ло Кашом, Вулин је истакао да Србија цени професионално ангажовање припадника италијанских оружаних снага у мисији КФОР на Косову и Метохији.

Како је саопштило Министарство одбране, Вулин је изразио очекивање да ће италијански војници остати у нашој јужној покрајини све док то безбедносна ситуација буде захтевала.

Амбасадор Ло Кашо пренео је министру Вулину да Италија цени улогу председника Србије Александра Вучића у Бриселском дијалогу о Косову и Метохији.

Вулин је са амбасадором Италије у Београду разговарао о кључним питањима билатералне сарадње у области одбране. Током данашњег сусрета истакнуто је да је сарадња у области одбране са Италијом интензивна и садржајна, уз могућност за квалитативно и квантитативно унапређење у областима од обостраног интереса.

У разговору је изражена и спремност за интензивирање војноекономске сарадње у обостраном интересу, у складу са израженим интересовањима великог броја италијанских компанија за сарадњу са фабрикама Одбрамбене индустрије Србије.

Голман хрватске репрезентације провоцира Србе, а паклени одговор му стиже од Шешеља! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански - Србија мора да сачува војну неутралност и врати војни рок!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА