Најновије

НОВАЧЕ, ТИ СИ ВАМПИР! ДА БИ ТЕ НЕКО ПОБЕДИО ТРЕБА МУ ГЛОГОВ КОЛАЦ! Угледни амерички новинар у екстази после Ђоковићевог повратка!

Новинар "Вол стрит журнала" Џејсон Геј написао је хвалоспев о Новаку Ђоковићу који се вратио после повреде и освојио четврти Вимблдон у каријери, а 13. гренд слем трофеј.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

У тексту под насловом "Здраво, Новаче Ђоковићу! Недостајао си тенису" Американац је врло емотивно одао призање најбољем српском асу који опет игра врхунски тенис након што су га сви отписали, подсетио какав је био у најбољим данима и поручио да мушки тенис није исти без њега.

- Добродошао назад, Новаче. Недостајао си тенису. Истински си му недостајао. Немојте да ме схватите погрешно: повратак у живот Роџера Федерера и Рафаела Надала у твом одсуству је била вртоглава забава - спектакуларна журка повратка чудака, док су се две легенде смењивале у освајању титула годину и по дана. Али, мушки тенис није исти без тебе у најбољем издању, Ноле.

Твоје најбоље је нестало после минута. Отишло је у пустош, пре, чини ми се, две године. Чак и када си био ту, ниси заправо био ту. Проблеми са телом, проблем са главом. Ниси био свој. Било је то одуговлачење заправо. Не могу да верујем да морам да подсетим људе на ово, али не тако давно си био без сваке сумње био најбољи тенисер на планети.

Американац је потом подсетио да је пре две године рекао да ће Новак освојити већину трофеја.

- Био си шеф, капетан, заштитник. Људи су волели да пишу приче о томе како Роџер Федерер неће освојити више нити један велики трофеј, а ти био главни разлог тога. Ти си био та блокада. Имао си 82-6 у 2015. години, освојио си три од четири грен слема. Имаш доживотни низ победа против Федерера и Надала. Људи то заборављају. Онда си нестао. Недељно финале Вимблдона је било прво гренд слем финале у последње готово две године. Какав је осећај бити у пустоши? Играти повређен је одвратно. Пропуштено време је још горе. Након што си изгубио на овом турниру прошле године, пропустио си остатак 2017. године. Сви су постали експерти за твоје проблеме. Странци су хтели да те раскомадају. Постављали су ти дијагнозе. Анализирали су твоју психу. Секли те живог.

Средио си лакат после Аустралије. Али, чак и када си се вратио, било је "О, да", као "О, да, Новак је такође на турниру".

Као на овом Вимблдону. Био си 12. носилац. Поштено место с озбиром на последње игре, али си ти троструки шампион. Нису те ставили на Централни терен до прошле среде. Морала је да прође једна фаза турнира. Сада, са 31 годином, ти си се вратио. У недељу си помео Кевина Андерсона са 6:2, 6:2, 7:6 за твоју четврту титулу Вимблдона.

И то помало изненађујуће, вероватно и за тебе. "Прошле две године нису биле баш лаке" рекао си када је завршено. 'Имао сам много тренутака сумње'.

Финални меч је био прилично безболан, али стићи до њега није. Издржао си монстуозно полуфинале са Надалом, које се продужило преко ноћи и поподнева, захваљујући маратону Андерсона против Џона Изнера.

Не бих да ниподаштавам Андерсона, који игра тенис живота, али полуфинале против Надала је било заправо финале, зар не? Трајало је пет сетова и преко пет сати и Надал је имао више од неколико шанси. Али се подигао, ти си наставио да се подижеш тајиђе. То је подсетило људе на старе дане.

У твом најбољем издању, мислим да си као вампир. Мислим то на најбољи могући начин: да би победио Ђоковића у најбољим данима, морао си да забодеш глогов колац у њега. До тад, он наставља да долази, долази, неуморно. Користио си сва оружја. Играо си без страха. Бескомпромисно против Надала. Надал је такође тежак противник да се победи. Никад не одустаје од поена. Морао си да победиш 10:8 у петом сету.

То је генерално био чудан Вимблдон. Домаћа држава је била ометена Светским првенством, на коме су Енглези стигли до полуфинала. Председник Трамп је стигао у Лондон и потресао град. У међувремену, било је много приче о мушком финалу у пет сетова и тајбрејку - и да ли Вимблдон треба да елимише победу у два гема или не, и да ли пети сет треба да има тајбрејк уместо тога.

Не знам за тебе, Ноле, али ово је углавном стилска брига. Радије бих окупао моју мачку сваки дан месец дана него да гледам иједан минут Андерсона и Изнера. Али сам волео сваки минут дуела Ђоковића и Надала. Могао сам да седим још два сата. Кажем да се сачува систем. Тенис постаје све чуднији - навео је Џејсон Геј у емотивном писму.

Прочитајте ОВДЕ каква се то звер вратила?

Извор: Wall Street Journal

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је пре тога Ђоковић самлео Надала.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА