Најновије

ОРБАН УПОЗОРАВА: Сорош жели хаос на Балкану, на удару се налази и Србија

Злогласни амерички милијардер и тајкун Џорџ Сорош, познат по изазивању насилних револуција у бројним државама у свету, жели да дестабилизује Балкан и сруши сваку националну владу која му стоји на путу!

Сорош жели хаос на Балкану (Фото: Јутјуб/ Синхуа)

Иштван Холик, портпарол мађарске владе коју предводи премијер Виктор Орбан, тврди да Сорош и његови савезници успешно користе мигрантску кризу да створе хаос и кризу на Балкану. Према његовим речима, милијардер има разгранату мрежу у свим држава Европе, па чак и у Европском парламенту, помоћу које руши владе које му не одговарају. Сорош врло лако може да удари и на Србију, оцењују саговорници, уколико процени да ће тако лакше испунити циљеве!

Окупио плаћенике

Холик каже да су Сорош и сарадници до гуше умешани у дестабилизацију Балкана и рушење националних држава.

- Очигледно је Сорошева мрежа имала значајну улогу у мигрантској кризи у Италији и Турској. Уплели су прсте у догађаје на Балкану. Сорош жели да од Европе направи одредиште миграната, као и да ослаби националне државе Европе, стварајући хаос и кризу. Његова мрежа активна је у свим великим земљама Европе и настоји да утиче на изборе, подстичући кризе и смењујући владе. Та мрежа је покушала да помоћу милиона долара утиче на изборе за Европски парламент 2014. године. У великој мери се инфилтрирала у институције у Бриселу - упозорава Холик.

И док нико у врху Владе није желео званично да коментарише ове наводе, потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да Мађарска има добре информације и да оно што тврди Холик јесте истина.

- Одређени центри моћи не желе да Европа има стабилне државе, а то је најочигледније и најкарактеристичније за Балкан и централну Европу. Србија је вероватно на мапи за дестабилизацију. Није случајно то што је у Мађарској, која је чланица ЕУ и НАТО, Орбан донео драконске мере за невладин сектор. Плашим се да ће неко покушати и у Србији да искористи теме које не изгледају као политичке у политичке сврхе, као што се то ради са случајем покојног Давида Драгичевића у Републици Српској - подвлачи Вучевић.

Политички аналитичар Драгољуб Анђелковић оцењује да оно што је навео портпарол мађарске владе треба схватити као упозорење.

- Мађарска добро зна и има искуства у борби са Сорошевим невладиним организацијама, које настоје да инсталирају своје режиме како би лакше користили ресурсе земље. Деценијама је над нашом политичком стварношћу лебдела Сорошева сенка и осећао се његов утицај који је нарушавао суверенитет Србије. Последњих година, међутим, држава је ојачала и успешно се супротставља таквој политици. Треба озбиљно схватити поруке из Мађарске и уважити њихово искуство у борби против Сорошеве антинационалне политике - закључује Анђелковић.

Признао да му је Балкан мета

Подсетимо, Институт за отворено друштво у Софији, иза којег стоји Џорџ Сорош, утврдио је да су балканске земље најподложније ширењу лажних вести. Како се наводи у истраживању о медијској писмености, којим је Сорош индиректно признао да Запад шири пропаганду у Србији и земљама у региону, стручњаци су обухватили 35 европских земаља побројаних према квалитету образовања, медијској слободи и поверењу јавности. Према овим подацима, Србија је на 29. месту, следе Црна Гора (31), БиХ (32) и Албанија (33), док се Хрватска налази на 24. месту.

Москва, Берлин и Лондон шаљу нове амбасадоре у Београд. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Ко је Џорџ Сорош и шта смо му сви ми скривили?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА