Најновије

Вучић и Тачи данас у Бриселу о "споразуму о нормализацији односа између Србије и Косова"

Александар Вучић састаће се данас са Хашимом Тачијем у Бриселу на новој рунди разговора о свеобухватном споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине.

Вучић и Тачи (фото: Синхуа/Правда)

Састанак, коме ће присуствовати и шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, би требало да почне око 9.00 часова ујутру и да се заврши "рано поподне", сазнаје Танјуг у Бриселу. У делегацији Приштине овога пута очекују се, осим Тачија, и премијер Рамуш Харадинај и председник парламента Кадри Весељи. 

У делегацији Београда поред председника Вучића биће и шеф канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 

Шефица ЕУ дипломатије Федерика Могерини, која ће бити домаћин овог састанка, најавила је да ће се на састанку у среду "сагледати досадашњи напредак у разговорима о свеобухватном споразуму о нормализацији и испланирати следеће кораке и састанке како би се осигурало да се рад између обе стране настави интензивним темпом". 

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић каже да ће се на данашњем састанку разговарати о напретку у постизају споразума о целовитој нормализацији односа, али и о интензивирању рада на свеобухватном споразуму. 

Коцијанчић је навела да ће данашња рунда разговора почети одвојеним састаницима Федерике Могерини са обе делегације након чега ће уследити трилатерани састанак. Коцијанчић је навела могућност разговора "у различитим форматима" и "без присуства Федерике Могерини" током дана. Коцијанчић, међутим, није могла да потврди да ли ће ускоро бити одржана још једна рунда разговора председника Србије и Косова. 

"За нас је важно да је рад у току и да су контакти редовни", навела је Коцијанчић. На крају претходне рунде разговора, која је одржана 24. јуна, у Бриселу, председник Србије Александар Вучић изјавио је да српска страна у разговорима тражи компромисно решење и "бори се да добије нешто, а не ништа". 

Истовремено, Вучић је нагласио и да је постигнут важан договор да се сви проблеми решавају у миру, поштујући једни друге и гарантујући безбедност грађана. Приштинска страна је након претходне рунде дијалога поручила да постоји добар моментум и право вођство за постизање спразума". 

ОВДЕ погледајте како власт у Србији отима децу од родитеља и даје странцима на усвајање.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овај српски Председник није имао дилеме чији су Косово и Метохија

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА