Најновије

ГОЈКОВИЋ: Србија захвална Египту што подржава њене ставове

Србија захваљује Египту што не гласа против интереса наше државе на међународном плану, рекла је председница парламента Маја Гојковић после састанка са председником Парламента Египта Алијем Абделом Ел Ахмедом који борави у званичној посети Србији поводом обележавања 110 година од успостављања дипломатских односа Србије и Египта.

Маја Гојковић (Фото: Јутјуб)

Маја Гојковић је захвалила државном врху Египта што су искрени пријатељи који подржавају међународну позицију и ставове Србије.

Председница српаког парламента је на конференцији за новинаре захвалила египатском колеги и делегацији египатског парламента уз оцену да се ради о историјској посети будући да до сада није било посете на овако високом нивоу.

Гојковићева је нагласила је да је са египатским колегом имала веома добар и садржајан разговор о свим аспектима унапређења билатералне сарадње, а посебно парламентарне, као и подршци на мултилатералном плану. 

Говорећи о значају посете, Гојковићева је навела да је уочи посете египтске делегације формирана група пријатељства парламентараца са Србијом.

"Мој предлог је био да приликом следећег сусрета потпишемо Меморандум о сарадњи који би обухватао теме од обостраног значаја и којим би се институционализовала наша сарадња", рекла је Гојковићева.

Додала је да ова посета отвара нове могућности на економском плану, као и да је на састанку разговарано о успостављању директне авио-линије Београд–Каиро што би унапредило политичку и економску сарадњу.

Ел Ахмед је захвалио председници Скупштине Србије на позиву да посети нашу земљу, истичући да је Србија веома уважена у Европи и да Египат подржава процес придруживања Србије Европској унији.

Истакао је да има простора за унапређење политичке и економске сарадње две земље, наводећи да Египат није гласао против Србије у међународним институцијама.

Подсетио је на сарадњу Египта и Југославије и тадашњих председника Тита и Насера у оснивању Покрета несврстаних.

Интервију са Леонидом Савином прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео


Маја Гојковић о важности културне и економске сарадње Белорусије и Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА