Најновије

КУСТУРИЦА снима нови филм: Морал је данас изгубљена категорија

Последњег дана овогодишњег "Бољшој" фестивала руске класичне музике на Мокрој гори, наш прослављени редитељ и оснивач овог фестивала Емир Кустурица најавио је снимање свог новог филма.

Емир Кустурица (Фото: Медија центар)

Кустурица је новинарима рекао како тренутно пише књигу која ће прво изаћи у Кини, а онда у Европи и код нас, а на основу које ће бити снимљен филм.

- Реч је о савременој причи која узима у обзир све значајне мотиве посрнућа индивидуалности у овом веку и морално преиспитивање једног времена деведесетих година у Кини када је она почела да буја са својом економијом и када су многи отишли из Кине, рекао је Кустурица. Та копча коју покушавам да успоставим уводи моралне дилеме које су уочљиве у литератури Достојевског, односно код човека који личи на кнеза Мишкина у "Идиоту" и Раскољникова у "Злочин и казна" који је убио бабу зеленашицу и питао се да ли је био у праву. Сва та питања су данас на неки начин демодирана, али наједном постају ужасно значајна" – објаснио је Кустурица.

Како је навео, морал је категорија која се данас избегава. 

- Без морала и слободе врло тешко можемо да говоримо о ономе шта нас чека сутра, па је утолико и овај филм за мене велики изазов – истакао је Кустурица.

 

 

Извор: РТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА