Најновије

ПОКУШАЈ УБИСТВА? Пуцано на новинара Стефана Цветковића! (ФОТО)

Новинар Стефан Цветковић, који је у жижу јавности доспео након пријављивања његове отмице, изјавио је да је синоћ пуцано на аутомобил који је возио.

Стефан Цветковић (Фото: Јутјуб)

Цветковић је у изјави медијима навео да се инцидент догодио у близини Беле Цркве, и да је на њега пуцано, како је нагласио, из аутомобила који је био иза његовог возила, као и да је, како тврди, реч о аутоматском оружју.

Новинар је рекао да је са њим у аутомобилу био његов пријатељ, који је имао оружје и да је "узвратио ватру", што је резултирало заустављањем аутомобила из којег је пуцано. Цветковић је навео да ни он ни његов пријатељ нису повређени, али да је уплашен и да намерава да се склони из земље.

За сада нема званичне потврде ових навода, чија је провера у току.

Подсетимо, пре десетак дана, Цветковић је био актер још једног инцидента. Тада је на друштвеним мрежама објављена његова фотографија на којој се види да је обливен крвљу, а он је тврдио да га је напао локални дилер. Полиција је убрзо ухапсила Срђана Златановића (39), који га је напао, а који је био на условној казни управо због напада на Цветковића 2015. године!

Иначе, Цветковић је у жижу јавности је доспео у јуну, када је у Белој Цркви пријављен његов нестанак, који је узроковао опсежну потрагу.

Цветковића није било готово 24 сата, а за њим су трагали припадници МУП-а и БИА, рониоци су претраживали језеро, а хеликоптери надлетали град. Он је, на срећу, пронађен жив и здрав, без икаквих повреда.

Цветковић је након тога одржао конференцију за новинаре, на којој је тврдио да су га отела три мушкарца, да су му аутомобилом препречили пут, а из њега изашле три особе - две са фантомкама и једна са значком око појаса, за коју је рекао да би могла бити полицијска. Према његовим речима, он је стао, а они су га извукли из аутомобила и на главу му ставила капуљачу, као и да су га након ослобађања оставили на улици.

Он је тада и признао да је полиције сакрио нешто, што би у таквим случајевима био кључни физички доказ - капуљачу која му је, како је тврдио, наводно све време била на глави током отмице.

Полиција је утврдила да је листингом података са његова три мобилна телефона утврђено да је он звао мајку у ноћи у којој је наводно био отет. На питање како је то могуће, он такође није дао конкретан одговор.

Након свега, против њега је покренута истрага за лажно пријављивање отмице. Како је саопштило Основно јавно тужилаштво у Вршцу и Више јавно тужилаштво у Панчеву истрага је показала да није било отмице и да је Цветковић звао своју мајку у ноћи у којој је наводно отет.

- Након анализе до сада утврђених и достављених података и доказа, Основно јавно тужилаштво у Вршцу и Више јавно тужилаштво у Панчеву није утврдило да је дошло до извршења кривичног дела Противправно лишење слободе из чл. 132 КЗ,или Отмица из чл. 134 КЗ, или било ког другог кривичног дела санкционисаног Кривичним закоником Републике Србије, у коме се Цветковић Стефан јавља као оштећени - саопштило је тужилаштво.

Лидери Бошњака из Рашке области признали Косово. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА