Најновије

ШЕШЕЉЕВ СИН: Саветујем се с татом, ништа не радим на своју руку! А ево шта каже да ли ће надмашити оца

Посланик СРС Александар Шешељ не мисли да је превише радикалан у наступима у парламенту иако је запажено да није бирао речи у оштрим расправама с колегама, али и министрима. Слуша савете оца и шефа радикала Војислава Шешеља, али није сигуран да ће успети да га надмаши.

Александар Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Српски радикали увек у парламенту заступају националне интересе и указују на аномалије законских предлога који долазе од власти, и не могу да схватим због чега се диже хајка против нас кад називамо ствари правим именом. Подсетићу вас да смо недавно указали на потенцијални проблем измена и допуна закона о локалној самоуправи, да могућност удруживања општина на политичком основу може да доведе до непоштовања уставног поретка, министар Бранко Ружић је то негирао, а недуго затим имамо три општине на југу Србије које желе да њихове интересе заступа Приштина.

Сматрате ли да постајете веродостојан наследник оца и лидера СРС Војислава Шешеља, који и те како зна да буде оштар и радикалан?

- Не бавим се овим због личних амбиција, већ гледам да увек заступам политику СРС, за коју мислим да је најисправнија. А што се тиче ситуације из Савета Европе, мислим да мој став по питању модерне Хрватске треба да буде званичан став делегације Србије, а не нешто од чега се чланови делегације из владајуће већине ограђују.

Верујете ли да ћете надмашити шефа партије?

- Не знам, пратите, па ћемо видети.

Саветујете ли се с њим у вези са политичким деловањем, наступима или радите на своју руку?

- Саветујем се са свим искуснијим посланицима и млађим посланицима СРС. Много значе савети које добијамо од председника странке, али и од других, и Милорада Мирчића, Немање Шаровића и Вјерице Радете, а на том пољу највише нам недостаје Зоран Красић, који је био најбољи народни посланик у последњих 20 година.

Египат повлачи признање Косова?! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Шешељ: Да се побратиме Београд и Санкт Петербург
 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА