Најновије

ШИПТАРИ ИЗМИСЛИЛИ ПРИЗНАЊЕ? ДАЧИЋ: Нема писане одлуке Египта о признању Косова

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да у случају признања Косова које је учинио Египат није све баш јасно, будући да не постоји писани траг, али и да не треба повезивати тему КиМ сa актуелном посетом председника парламента те земље Београду, где је тема билатерална сарадња.

Ивица Дачић (Фото: msp.rs)

Ивица Дачић је то рекао на заједничкој конференцији за медије са министарком спољних послова Суринама Илдиз Дебором Полак Бејл, где је појаснио да је бивши председник Египта у последњим данима наложио министарству спољних послова, а портпарол министарства изјавио да је Египат признао независност Косова.

"Никакве писане одлуке није било", рекао је Дачић и додао да ни на сајту египатског министарства спољних послова не постоји нигде информација да је Египат признао Косово као државу.

"Приштина Египат рачуна у оних 116 земаља које су признале Косово, али Египат није успоставио дипломатске односе са Косовом и не гласа за њих у међународним институцијама", нагласио је Дачић.

Истакао је и да Египат не ради на успостављању дипломатских односа са Косовом и захвалио министарки спољних послова Суринама на томе што је она прва имала храбрости да преиспита одлуку и повуче признање Косова.

"Позив Пацолију је Угљанинова провокација"

Био бих злурад када бих рекао да ако Беџет Пацоли покуша да дође у посету Сулејману Угљанину у својству министра спољних послова Косова проћи ће као Марко Ђурић у марту у Косовској Митровици, али нећу то рећи, јер је Србија цивилизовано друштво, рекао је министар спољних послова Ивица Дачић.

Дачић је нагласио да Угљанин може да позове кога хоће као госта приватно, али у функцији министра спољних послова Косова, непостојеће државе, то је само провокација.

Војислав Шешељ данас је оперисан, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић са Хочеваром

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА