Најновије

ТРАМП СЛАБИЋ, ПУТИН ШАМПИОН! Амерички политичари и медији осули паљбу по лидеру САД после самита у Финској

Амерички политичари и медији осули су паљбу по лидеру САД Доналду Трампу тврдећи да се понизио пред руским председником Владимиром Путином током њиховог самита у Хелсинкију. Они су Трампа оптужили да је издајник и слабић јер се ниједном није успротивио Путину, док је, са друге стране, руски лидер био прави победник и држао је све конце у рукама.

Трамп и Путин (Фото: Јутјуб/ kremlin.ru)

Горе од злочина

Критичарима Трампа посебно је сметало што је шеф Беле куће стао на страну Путина кад су га медији питали да ли се Русија мешала у предизборне изборе у САД. Трамп је изјавио да верује Путину упркос томе што је амерички Федерални истражни биро (ФБИ) у том случају подигао оптужнице против десетине руских држављана. То је толико разбеснело јавност у САД па су Трампа оптужили да је велеиздајник и Путинова пудлица. Међу најгласнијима је био бивши шеф ЦИА Џон Бренан.

- Понашање Доналда Трампа у Хелсинкију горе је од злочина. Изјаве су му биле имбецилне и Путин га је скроз држао у шаци. Ово је издаја - написао је Бренан на Твитеру.

Ништа мање оштар није био ни демократа Адам Шиф, који је рекао да је Трамп окренуо леђа ФБИ.

- Председник Трамп је напао наше обавештајне агенције јер су радили свој посао док је стајао поред диктатора који се мешао у америчке изборе. Кукавички и срамотно. Ово је издајнички дил - написао је Шиф.

Поред демократа, републикански сенатори такође су извређали лидера САД због, како кажу, катастрофалног издања у Финској.

- Трамп је био слабић, а Путин шампион. Иако је стајао директно поред руског лидера, Трамп је пропустио шансу да га оптужи за мешање у изборе 2016. и да упути строго упозорење око будућих избора - нагласио је сенатор Линдзи Грејем.

Његов колега Џеф Флејк навео је да су Трампове изјаве срамота.

- Никад не бих помислио да ћу видети нашег председника да стоји поред руског и практично говори да су САД криве за руску агресију. Наш лидер нас се одрекао - навео је Флејк.

Руси га држе у шаци

Бројни политичари сугерисали су и да су Руси очигледно уценили Трампа и држе га у шаци јер само тако могу да објасне његово снисходљиво издање пред Путином. С друге стране, амерички медији нагласили су да је Путин однео дипломатску победу и потпуно издоминирао у Хелсинкију. Лист "Вашингтон пост" на насловној страни објавио је да је Трамп Путину поклонио дипломатски тријумф.

Дневник "Њујорк дејли њуз" оптужио је Трампа за издају, а на насловној страни објавио је карикатуру на којој Трамп држи за руку Путина.

Остали медији у свету такође су закључили да је Путин однео тријумф на самиту, а британски "Дејли мирор" назвао је Трампа Путиновом пудлицом.

Шварценегер: Трамп као млохави резанац

Амерички глумац и бивши гувернер Калифорније Арнолд Шварценегер поручио је Доналду Трампу да је био као млохави резанац на конференцији за медије са Путином.

- Председниче, само што сам погледао вашу конференцију за новинаре са Путином. Било је непријатно. Стајали сте тамо као млохави резанац, као некакав обожавалац. Питао сам се да ли ћете тражити од њега аутограм или ћете направити селфи - рекао је Шварценегер у видео-поруци.

Друштвене мреже: Трампе, стиди се!

Хиљаде корисника друштвених мрежа вређало је америчког председника Доналда Трампа и поручило му да треба да се стиди јер се понизио пред Путином. На неколико фотографија Трамп је приказан као Путинова лутка и беба, док га на једној руски лидер шета на повоцу. На једној од објава Трамп грли мишићавог Путина с леђа и притом се смеје.

Америчке снаге напуштају Ал Танф и Сирију, Русија остаје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА