Најновије

"Хитно донети Резолуцију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима  у НДХ"

"Осврћући се на усвајање срамне Резолуције о Сребреници у УН, Српски покрет Двери сматра да је у Србији више него икада потребно јединство, као и јасан одговор на ову провокацију и ново понижење Срба. Тај одговор, за почетак, мора бити бар усвајање резолуције у НСРС која ће обухватити жртве нашег народа у НДХ над којим је почињен геноцид. Република Српска је то учинила пре девет година па је крајње недопустиво да Србија, као матица свих Срба, и даље чека са доношењем овакве резолуције", каже члан Привремене управе Српског покрета Двери Борко Пушкић.

Двери позивају власт да без одлагања на дневни ред Народне скупштине стави предлог Резолуције о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима, чиме ћемо истаћи да је култура сећања на страдање српског народа у 20. веку преко потребан елемент образовања младих нараштаја и нашег потомства.

“Подсећања ради посланичка група Српског покрета Двери је у новембру 2016. године предала НСРС предлог Декларације о геноциду над Србима Јеврејима и Ромима у НДХ, али тада због недостатка политичке воље владајућих странака иста није ушла у разматрање. Такође сматрамо да наметање Србима жига „геноцидног народа“ може представљати озбиљан проблем за будућност наше деце.
 
Потребно је, осим Јасеновца, навести и остале концентрационе логоре у НДХ као што су: Копривница, Јадовно, Керестинец, Стара Градишка, Крушчица, Лепоглава, Паг, Ђаково, Цапраг, Госпић, Тења, Доња Градина, Лобор, Метајна, Јастребарско, Сисак, Јабланец и Горња Ријека.
 
Због свега горе наведеног, актуелна власт мора под хитно да усвоји поменуту Резолуцију о геноциду над српским народом у 20. веку и тиме јасно стави до знања свим међународним институцијама и установама да неће мирно гледати на агресивно фалсификовање и прекрајање историје”, каже Пушкић.

Гласање о резолуцији о Сребреници: Закулисне игре у Генералној скупштини УН

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА