Најновије

ЈАНКО БАЧЕВ ЗА ПРАВДУ: Заев нема подршку Македонског народа за улазак у НАТО па измишља руско мешање!

Председник Јединствене Македоније Јанко Бачев у изјави за Правду рекао је да је марионетска власт у Скопљу доживела дебакл “Велике грађанске прославе: Македонија у НАТО и ЕУ” које је народ колоквијално назвао “НАТО-журке” у 15 највећих градова Македоније. Он каже да је македонски народ и већи део граћана, преко празних тргова и очајних посета, рекао не владиној капитулантској политици приступању НАТО алијанси.

Јанко Бачев (Фото: Јутјуб)

-Није претерано ако кажем да је овај велики свенародни отпор против НАТО прославе својеврсни референдум о не прихватању промене имена и улазак у НАТО и ЕУ, и да народ тражи савез са Русијом и чланство у ЕЕУ (Евроазијски економски савез). Интересантно је, чак и Македонска радио-телевизија као националан сервис, прво је најавила пренос уживо из централне НАТО-прославе у Скопљу, а у задњем моменту променили су програм кад су видели очајну посету на, како што је назвала марионетска власт „Велика граћанска прослава: Македонија у НАТО и ЕУ“. Дакле, народ је рекао своке мишлење. Све је јасно као дан!- каже Бачев.

Он каже да је власт у Скопљу у циљу амортизовања овог дебакла и очаја покушала да скрене пажњу јавности на другу страну оптужујући Русију за финансирање политичке и навијачке групе у Македонији.

-Марионета Заев пушта у јавности бомбастично лажну информацију о некаквом руском новцу у Македонији којим се финансирају политичари и навијачке групе, алудирајучи на нашу странку Јединствену Македонију и навијачку групу Вардара - „Комити“. Заев је направио опасну провокацију на антируској основи стављајући Русију у непријатељске земље према Македонији и рушење концепта пријатељских односа са Русијом као светском велесилом, чланицом Савета безбедности УН са правом вета, која признаје име и идентитет македонског народа, територијални интегритет, унитарност, суверенитет, а Путин је отворено изјавио да писменост долази из македонске земље. Јединствена Македонија је реаговала и затражила од Заева да се извини Русији и да каже именом и презименом политичаре који добијају странски новац: из Русије, Сорос, ЦИА албанско подземље у региону... Заев је одлучио да чути- каже он.

По његовим речима иако су и владајућа и опозииона СДСМ И ВМРО гласале за Декларацију о подршци приступног процеса за чланство Републике Македоније у НАТО, на гласању је од 120 посланика било присутно и гласало 76 посланика Собрања.

- Паралелно, у циљу амортизовања дебакла и очаја марионетска власт најхитније ставља и допунску тачку 53. на седници македонског парламента и доноси  Декларацију о подршци приступног процеса за чланство Републике Македоније у НАТО. За њу су гласали посланици обе коалиције СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ као и шиптарски посланици у Скупштини. Интересантно је да су били присутни и гласали 76 посланика, а Скупштина броји 120 посланика (има сто посланика из коалиције СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и 20 посланика из шиптарских странака.) Дакле, нису присуствали сви њихови посланици иако постоји консензус код њих да Македонија нема алтернативу за НАТО и ЕУ- каже у изјави за Правду лидер Јединствене Македоније.

- Једном речју, паника која влада у пучистичкој влади у Скопљу из поразне истине за њих да народ не жели промена имена и чланство у НАТО и ЕУ, диктира њихову тактику израде лажне русофобије, али то је прочитана и смешна ПР операција њихових страних ментора из америчке амбасаде који губе компас у овај геноцидно фашистички пројекат -  промена имена, односно, пројект одузимања државе Македонцима по сваку цену, т.ј. хапшења, крви и насиља- закључује Бачев.

Погледајте ОВДЕ најновије наоружање руске војске које нема пандам на Западу у наредних 20 година.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА