Најновије

РУЖИЋ: Угљанин позивом Пацолију изашао из законских оквира

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић каже да позив председника Бошњачког националног већа Сулејмана Угљанина Беџету Пацолију да у функцији "министра спољних послова Републике Косово" посети Нови Пазар и "друге санџачке општине" представља излазак из законом утврђеног оквира овлашћења националних савета.

Ружић (Фото: Јутјуб)

"Овакво поступање председника једног од 22 национална савета националних мањина у Србији, представља излазак из законом утврђеног оквира овласћења националних савета", рекао је Ружић, у чијој је надлежности и питање функционисања националних савета националних мањина. 

Ружић је за "Политику" објаснио да савети националних мањина нису политичка тела нити политичке партије, и по закону и одлуци Уставног суда дужни су да спроводе активности у складу са законом прописаним овлашћењима у области културе, информисања, службене употребе језика и писма, као и образовања. 

"Свако друго понашање и коришћење савета у политичке сврхе наноси штету мањинској заједници коју представљају. Утврђивање да ли има елемената кривичног дела, као и поступање у вези са тим, посао је надлежних државних органа", нагласио је Ружић. 

Он је додао да Угљанинов поступак потврђује потребу за даљом деполитизацијом националних савета, успостављених у циљу очувања традиције и културе етничких заједница и њиховог бољег укључивања у савремено српско друштво. 

Америка је мислила да Путин блефира, али сада имају проверене податке и у тешкој су паници. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Република

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Привреднике ће убудуће истовремено обилазити више инспектора. Како ће то изгледати, од када нећемо морати да идемо од шалтера до шалтера и каква је атмосфера у Влади Србије - све су то била питања за министра државне управе и локалне самоправе Бранка Ружића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА