Најновије

Гери Лукас: Заљубљен сам у Србију, амерички медији од вас праве чудовишта

Чувени амерички гитариста Гери Лукас, који је ове године био гост Кустуричиног фестивала "Бољшој", рекао је да се на први поглед заљубио у нашу земљу, као и да америчка пропаганда од Срба неправедно прави чудовишта!

Гери Лукас (Фото: Јутјуб)

Лукас је ове године по други пут боравио на Мећавнику, а у интервјуу за "Искру" оштро и веома искрено изнео је своје импресије о Србији, њеним фантастичним фестивалима, али и о српском народу који је у медијима деценијама немилосрдно жигосан.

- Чуо сам за Србију када је, међу првима, признала Израел. Тај потез, за мене као Јеврејина, био је врло значајан. Моја мајка је Пољакиња и долази из места у ком се догодио ужасан погром Јевреја, а отац је из Чешке. Стога, источна Европа је као мој дом. Када сам први пут дошао у Београд, био сам очаран тим градом. Слушали смо како је ружан, мрачан и ужасан, а онда смо дошли и видели бескрајну лепоту тог града и упознали најгостољубивије људе на свету. Заљубљен сам у Србију. Тада сам срео једну девојку, Наташу Урбан, која ми је рекла да овде пуштају моју музику на радију у оквиру џез програма. Био сам одушевљен. Јавила ми се када је НАТО бомбардовао вашу земљу. Причала ми је да је изашла из куће до продавнице, а затим је у продавници чула експлозију. Није више било моста који је прелазила, али ни њене куће. Био сам ужаснут овим чином НАТО. Свим пријатељима сам причао колико бола трпи ваш народ. Знам да сте заиста пропатили, а исто тако знам да је НАТО бомбардовао и цивиле. То је одвратно! Управо тај злочин против Србије начинио ме је још већим пацифистом, јер сам тада увидео шта се све у свету проглашава правдом. Као уметник верујем у то да музика може бити оружје. Она не руши мостове, већ их гради – поручио је Лукас.

Велики гитариста је затим истакао и шта мисли о америчкој пропаганди:

- Ваш народ је врло мирољубив и довољно је попричати са било ким од вас да се види како је то страшило које су медији начинили од вас, само једна велика превара. Исто мислим и о Русији, коју сада медији демонизују. Сулудо је проглашавати неку нацију расом чудовишта. Радили су то са Јеврејима и Србима – закључује Лукас.

 

 

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА