Најновије

ЈЕДИНИ ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ПРЕБИО АРКАНА: Морали су да га смакну како би ликвидирали Кнелета (ФОТО/ВИДЕО)

О животу Жељка Ражнатовића Аркана, који је био оснивач и главни командант Српске добровољачке гарде, а убијен 15. јануара 2000. године, много се писало, а и после 17 година од његовог убиста, детаљи из његовог живота изазива огромно интересовање.

Аркан (Фото: Јутјуб)

Исо Леро Џамба и Жељко Ражнатовић Аркан провели су неко време заједно у Казнено-поправном дому за малолетнике у Ваљеву.

Једина позната туча коју је Жељко имао у животу била је управо са Џамбом иза решетака, када је прошао као бос по трњу. Џамба га је претукао и оставио ожиљак на лицу. Аркан му то никад није заборавио.

Исо Леро је прошао исту школу бокса као чувени Љуба Земунац. Иако висок једва 170 центиметара и тежак 70 килограма, био је неописиво снажан и срчан. Кажу да се нико није толико тукао по затворима као он, а такође је и добијао највише батина од чувара јер никад није хтео никоме да се покори.

У иностранству се дружио и радио са Гишком, а касније у Београду је постао велики Кнелетов пријатељ. Још се препричавају њихове догодовштине када су са својим екипама сви заједно летовали и доминирали у Будви '92. Џамба је био неприкосновени краљ Дорћола. Био је омиљени градски лик, дружио се са познатим глумцима и певачима. Писао је песме, многе од њих је отпевао његов брат од тетке, чувени Џеј.

 

"Легенде деведестих" објавиле су једну фотографију која крије једно познато лице БГ миљеа.

Још једно познато лице БГ миљеа био је и Александар Вулић. Вулића су описивали као непредвидивог, лудог и за*ебаног момка. Био је идол чувеном Малом Марету са Дорћола, који је нападао много јаке играче, све док није брутално убијен.

Какав је Вулић био од малих ногу, говори прича његовог друга да су као клинци купили петарде за Нову годину и док су их сви други запалили и бацили, Вулић је чврсто држао и одбијао да баци своју док му није пукла у руци. Од тада му је фалило парче прста.

Због џепарења и шибицарења Џамба је затворски живот упознао још као малолетник.

Био је адвокат момцима из подземља, а упоредо са "правничком" делатношћу писао је и песме. Сваку је, неизоставно, читао дежурним командирима у затвору. Биле су то љубавне песме, од којих је многе отпевао Џеј, његов брат од тетке. Одрасли су у истом дворишту у Добрачиној улици на Дорћолу.

Вулић је био у екипи са Младеном Ђурићем Млађом, о коме се и данас прича као о јаком жестоком момку који је својевремено наводно тукао Кристијана, али и Кнелета и то у сред Браће Јерковића.

Кнеле је био на ратној нози са Вулићем и Ђурићем, чак су пуцали једни на друге, али када је краљ Дорћола Џамба замолио свог друга Кнелета да закопа са њима ратне секире пошто они почињу да раде за њега, Кнеле је обећао да их неће дирати, само да му не излазе на очи и да га први не провоцирају.

Занимљиво је то да је у предизборној кампањи 1993. године председник СРС Војислав Шешељ тврдио је да има необориве доказе да је Аркан организовао убиство Исе Лере. Шешељ је чак јавно говорио да има сведока, очевица Џамбиног убиства. После избора, челник радикала као да је заборавио на све доказе... Арканова ССЈ подигла је тужбу против Шешеља, али и то је убрзо заборављено.

Месец дана након Џамбиног нестанка, убијен је Александар Кнежевић. На дан Кнелетове сахране Џеј је на концерту на Сајмишту пред 35.000 људи рекао да следећу песму коју је написао његов брат Џамба посвећује свом пријатељу Кнелету. Тада је маса почела да скандира "Кнеле! Кнеле!"

Кобног јутра 23. септембра 1992. године Исо је припит дошао у коцкарницу на шестом спрату "Београђанке" коју је тада обезбеђивала агенција "Делије", а чији је власник био Аркан. Већ на излазу из лифта Џамба се, наводно, сукобио са жестоким вратарима. Није хтео да плати улазницу, а после краће препирке пљунуо је слику команданта Српске добровољачке гарде.

Као по команди, момци из обезбеђења претукли су Ису. Снежана Леро, Исина супруга, тужила је касније суду четворицу Арканових људи који су, тврди она, претукли и у непознатом правцу одвезли њеног Џамбу. Још увек се на улици препричава да је гомила Арканових Делија/Тигрова међу којима су били Вуксан, Шуца и Гојак, претукла до смрти Џамбу рукама, ногама и кундацима пушака, стрпали га у гепек и одвезли у Ердут где су га узидали у темеље Пејине бензинске пумпе.

Вулић и Млађа су били опасни момци, чија је екипа била позната по лудачким акцијама. Чак и кад су били веома млади, често су виђани како праве проблеме на Карабурми и другим деловима града. Како се прича, са њима је некада био добар и Лука Бојовић, а били су блиски и са Гоксијем Бомбашем са Новог Београда. Гокси је дошао у сукоб са старим друговима, па су га наводно Лука и још неки претукли и бацили у контејнер. Гоксија су '95. убили момци Јоце Амстердама. Како се прича, млади Лука је напао и Вулића кога је ранио ножем испод срца.

Вулић је у пролеће '92. изрешетан на Новом Београду заједно са Момчилом Лазовићем. Месец дана касније, убијен је и Млађа у сачекуши заједно са својом девојком, а Вулићевом сестром, Олгом, након што су изашли са сплава у Вишњици. Када су ушли у Голф Раббит, нападач је излетео из жбуна и запуцао по њима. Млађа је иначе носио панцир, али га баш то вече није обукао.

Причало се да бар иза једног од ових убистава стоји Гоксијев друг Срђан Љујић, кога су 2000. убили Земунци.

Зашто је Аркан убијен и шта се десило кобне ноћи у Интерконтиненталу, више ОВДЕ.

Извор: Курир/Ало!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Мигранти су добродошли и потребни Србији, они ће да нам поправе наталитет и реше питање радне снаге и економског раста

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА