Најновије

СРБИ УЗИДАНИ У ТЕМЕЉ ХОТЕЛА ОВОГ РУСКОГ МАФИЈАША? Србија од Русије тражи истину о несталим радницима

Амбасада Србије у Москви затражиће од руских надлежних органа информације о судбини несталих српских радника у руском граду Анапи 2013, који су, према наводима руског портала МЗК1, убијени и забетонирани у темељу луксузног хотела "Златни залив".

Сергеј Зиринов (Фото: Јутјуб)

У Министарству спољних послова, које предводи Ивица Дачић, речено је да министарство, као ни Амбасада Србије у Москви немају сазнања о дешавањима у том граду надомак Сочија, али да ће проверити шта се заиста догодило, пише Курир.

- У складу са својим надлежностима, Амбасада Републике Србије у Москви од надлежних руских органа затражиће да јој доставе информације о конкретном случају - кажу у министарству и додају да ће благовремено обавестити јавност о информацијама које добију од руске стране.

Према наводима руског портала, несрећни српски радници радили су на изградњу луксузног комплекса "Златни залив" у власништву руског мафијаша Сергеја Зиринова, који је, како тврди портал, одговоран за њихову трагичну судбину.

Како пише МЗК1, Зиринов их је присилио да раде бесплатно и да без накнаде изграде и зграду регионалног суда у граду Анапи. Када су одбили, били су узнемиравани и на крају су нестали, а њихова тела никада нису пронађена.

Руски медији тврде да је истрага показала да су српски радници убијени и забетонирани у темељ хотела али је, пошто би за прибављање тих доказа било потребно срушити вишеспратни луксузни објекат, цео случај обустављен.

После те афере, Зиринов је ухапшен марта 2013. године за покушај убиства. Касније је оптужница промењена и Зиринов је оптужен за разбојништво и за убиство више особа. Осуђен је на 22 године. Клан који је Зиринов водио, убио је, између осталих, и директора санаторијума Мали залив Виталија Садовничија и његову супругу јер су одбили да слушају.

САД одбациле и други Путинов предлог из Хелсинкија, више ОВДЕ.

Погледајте суђење и злочине за које је осуђен шеф руске мафије из Краснодара после нестанка Срба:

 

Извор: Телеграф/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА