Најновије

БОРБЕНИ СИСТЕМИ: Шта Кина може да понуди Србији?

Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин започео је званичну посету Народној Републици Кини.

Кинеска авијација (Фото: Мин. одбране Србије)

Првог дана посетио је две кинеске компаније наменске индустрије, „AVIC“ и „CASIC“, које се баве развојем и производњом авиона, хеликоптера, беспилотних летелица и ПВО система.

„Данас сам овде да бих видео шта кинески партнери производе, шта могу да нам понуде. На првом месту смо заинтересовани за освајање технологија којим бисмо и ми били у стању да производимо различите системе, а онда наравно и за одређене готове борбене системе који и те како могу да значе нашој војсци. За Војску Србије јако је важно да ухватимо корак са светом“, изјавио је министар Вулин.

Вулин је подсетио и да Војска Србије дуги низ година није обнављана.

„Слободно можемо рећи да неких тридесетак година нисмо обнављали војску и да смо технолошки заостајали за светом. И сада, од 2012. године када је Александар Вучић постао министар одбране, па до данас, покушавамо убрзано да надокнадимо тај заиста велики заостатак — све оно што смо запустили некада зато што није било новца, а некада плански и намерно у циљу уништавања наше војске. Та времена су прошла“, рекао је министар Вулин.

Прочитајте ОВДЕ

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кина је спремна за рат.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА