Најновије

МЕДИЈИ: Русија одржала Америци лекцију о новом оружју! Веома су забринути! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије прошле недеље је први пут објавило серију видео-снимака са најновијим системима руског наоружања о којима је говорио председник Русије Владимир Путин у мартовском обраћању савезној скупштини.

Буревестник (Фото: Мин. одбране Русије)

У америчкој војсци ово је изазвало „велику забринутост“, јер они немају чиме да се супротставе овим системима, пише у чланку за аустријски лист „Контра магазин“ Марко Мајер.

Конкретно, крстарећа ракета „Буревестник“ са нуклеарном бојевом главом са практично неограниченим долетом, непредвидљивом путањом лета и могућношћу заобилажења граница пресретања, неприступачна је за све постојеће и перспективне системе за противракетну и противваздушну одбрану, саопштило је руско Министарство одбране.

Лист истиче да је командант Северне команде Оружаних снага САД Лори Робинсон изразила своју забринутост надлежном одбору Сената конгреса: „Русија је поставила као приоритет развој најновијих крстарећих ракета способних да погађају циљеве у Северној Америци са веће удаљености него раније“.

Ракете су толико опасне за САД, јер је за радаре тешко да открију њихово лансирање са великог растојања, истиче аутор чланка.

Осим тога, Мајер наглашава да „Буревестник“ није једино оружје које је представило Министарство одбране.

На тај начин Русија показује Сједињеним Америчким Државама да је могуће да се створи потпуно конкурентна и још савршенија војна техника и без „претерано надуваних војних буџета који хране војно-индустријски комплекс“. Повећање расхода на одбрану за два одсто БДП-а у земљама НАТО-а неће помоћи ако се тај новац буде улагао у застареле и релативно бескорисне борбене системе, закључује Мајер.

Прочитајте ОВДЕ какав је то скандал пукао у светским медијима.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА