Најновије

ОТКРИВЕН ПЛАН ПРИШТИНЕ: Тачи убиство Ивановића користи за удар на Србе

Иза најаве приштинских власти да ће, наводно, данас да саопште детаље о убиству лидера ГИ СДП Оливера Ивановића, крије се заправо жестоки политички сукоб између председника и премијера привремених институција Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја!

Тачи убиство Ивановића користи за удар на Србе (Фото: Јутјуб)

У том обрачуну и један и други имају исти план и циљ: да се што више и искључиво Срби окриве за све, а да се успут покупе политички поени код грађана. Тренутно, предњачи Тачи који је крајем прошле недеље громогласно најавио да ће обелоданити детаље везане за истрагу атентата "од којих ће многи добити главобољу и на Косову и у Београду". А да би све звучало "веродостојно" и да би прикрио трагове том приликом се јавно захвалио Харадинају на залагању око визне либерализације?!

Од 16. јануара ове године, кад је у Косовској Митровици мучки убијен Ивановић, Тачи инсистира на томе да су Срби ти који су убили председника ГИ СДП испред седишта ове странке. Зато приштинске власти, заправо, праву истрагу никада нису ни започеле, нити водиле.

Сукоб Харадинаја и Тачија је све дубљи и зато се овом другом жури да наводно расветли Ивановићево смакнуће и окриви Србе. У ствари, смишљен је опак план по коме ће српски криминалци, који се у јужној српској покрајини крију од злочина почињених у централној Србији, "признати" и убиство Ивановића. Заузврат, на тај начин "купиће" слободу, промену идентитета, а успут ће им бити исплаћено и неколико стотина хиљада евра.

- Све је то смислио Тачи због актуелне ситуације у Приштини и превирања међу тамошњим политичким странкама - објашњава  саговорник. - На овај начин хтео је да прикупи политичке поене и гурне Харадинаја у други план. У тим њиховим сукобима увек онај ко је већи антисрбин боље пролази.

Да су приштинске власти спремиле подметачину било је јасно одмах после прошлонедељних хапшења српских и црногорских држављана, који су се крили у јужној покрајини. Прва група "пала" је у среду, наводно, на основу захтева Црне Горе да се изруче. Реч је о особама осумњиченим за ликвидацију на Цетињу пре две године.

Реч је о убиству Радомира Ђуричковића, а иза рештака се нашао Подгоричанин Марио Милошевић звани Марадона, за кога се сумња да је директни починилац злочина. Њега је косовска полиција ухапсила у приштинском насељу Калабрија, а са њим и Никшићанина Ђорђа Павићевића, који је јула ове године побегао са издржавања казне због отмице и изнуде.

Осим њих двојице, у истој згради у овом приштинском насељу које је познато по "штек-становима" за криминалце из региона, ухапшени су и Београђанин Страхиња Ђанковић и Албанка Лаурета Зуба. Код њих четворо је пронађена дрога и оружје. За свима њима је била расписана Интерполова потерница због сумње да су починили тешка кривична дела.

За Ђанковићем је трагала и Србија због сумње да је крајем фебруара ове године у београдском насељу Видиковац убио Петра Арсића. Овај навијач "Рада", како се сумња, одмах после злочина склонио се у јужну српску покрајину где је "одолевао" све до прошле недеље.

У суботу, косовска полиција је ухапсила још двојицу црногорских држављана. Реч je o Вукану Вујачићу и Игору Машановићу са Цетиња. Они су осумњичени да су са Милошевићем убили Цетињанина Радомира Ђуричковића 10. октобра 2016.

- На Ђанковића је сада највећи притисак - објашњава саговорник. - Из неког разлога, он се Тачију и његовој полицији учинио најпогоднијим да преузме убиство Ивановића на себе. Над њим се сада врши страховита психичка тортура. "Свиђа" им се што је из Београда и може савршено да одигра улогу у њиховом сценарију по коме је Ивановића убио Србин.

Тачијеве манипулације одавно не пролазе ни у Приштини. И сада је "прочитана" његова намера да саопшти наводне резултате истраге о убиству Ивановића. Свима је јасно, па чак и његовим политичким опонентима, да је спреман да пласира још једну лаж зарад опстанка на власти.

Лазански тврди да је питање дана, НАТО већ обучио и опремио шиптарску војску на Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански о решењу проблема Косова и Метохије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА