Најновије

ПРИШТИНА: Подела Косова је циљ Србије у последњих 18 година!

Председник косовског парламента Кадри Весељи сматра неопходним постизање јединства странака у власти и опозицији по питању платформе за дијалог са Београдом.

Кадри Весељи (Фото: Јутјуб)

То је неопходно како би се, како је рекао, сачувала територија Косова, односно остала нетакнута.

Весељи је то рекао на конференцији за новинаре након састанка на који се ни овог пута нису одазвали представници ниједне опозиционе партије, а који је сазван с циљем постизања јединства о платформи за дијалог с Београдом, пише "Коха".

Лист иначе пише да је циљ Београда да до поделе Косова дође преко Заједнице српских општина, а политички аналитичар Бехљуљ Бећај каже да Београд управо зато инсистира на томе да ЗСО има и извршну власт. 

"Коха" упозорава на могуће последице уколико Приштина пристане на поделу Косова као део напора за постизање правно обавезујућег споразума са Београдом. 

"Србија има за циљ да Косово подели и зато инсистира на извршним надлежностима приликом формирања ЗСО. Подела Косова је циљ Србије у последњих 18 година", рекао је Бећај и додао да је актуелне околности Београд сада "преокренуо у своју корист". 

"Инсистирање да се формира Заједница српских општина са извршним надлежностима је само средство да остваре свој коначни циљ, односно територијалну поделу Косова", закључио је Бећај.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Лазански да је питање дана.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нова војно оријентисана ЕУ / Подела Косова?

Бонус видео

"Ко изда Косово, мора да рачуна на Крваву литију!"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА