Најновије

СРАМНА ИЗЈАВА СУЛЕЈМАНА УГЉАНИНА: Вучић није наш председник, а да је Санџак држава ја бих данас признао Косово!

Председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин изјавио је данас у Новом Пазару да Александар Вучић није председник нити представник Бошњака из Санџака, да је Вучић "инспиратор злочина над Бошњацима у Сребреници и Кукуровићима", да Ана Брнабић није премијер грађана Санџака.

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

Угљанин је позвао СБ УН да на дневни ред стави "претње изречене Бошњацима од стране Ане Брнабић" и да ће СБ УН бити одговоран за "неки нови злочин над Бошњацима". Угљанин је говорећи о отказаној посети Беџета Пацолија Новом Пазару рекао да је то - "непријатан догађај у коме су српски државни органи и министар војске која је годинама вршила злочине, изрекли опасне пријетње бошњачком народу у Санџаку и његовим представницима".

- Ми кад би били држава ја бих данас признао Косово. Али, нисмо држава - рекао је Угљанин.

- Један фактор у Санџаку је БНВ а други привремени органи Србије са српским предзнаком. Ана Брнабић није бошњачки премијер, нити Дачић нити Вулин, они заступају Србију у остатку Србије, изван граница Косова. Имамо равноправан однос. Бошњаци су аутохтон народу Санџака и део бошњачког корпуса. Бошњаци су остаци преживелог бошњачког народа над којим је извршен геноцид у Сребреници, и на другим местима - рекао је Угљанин.

Председник БНВ дода је да је "за злочин у Сребреници Србија проглашена кривом одлуком међународних судова".

- Србија није расветлила ни један од злочина над Бошњацима у последњих 28 година. Актуелни председник Србије Александар Вућич је инсипратор злочина над Бошњацима у Сребреници у Санџаку и на Косову, изјавама 100 Бошњака а једног Србина. Српски народ бира привремене органе Србије који могу да се крећу до граница Косова. То су привремени органи док се не заврше разговори између Косова и Србије, између Бошњака и власти у Београду - рекао је Угљанин. 

Он је додао да "нико из БНВ није позвао директора школа на неку седницу, и да Ана Брнабић треба да се извине директорима и бошњачком народу".

- Српске оружане снаге су објективна и реална пријетећа сила за Бошњаке, непријатељска сила за Бошњаке. Јер је држава Србија проглашена кривом за злочине геноцида. Немој да српски председник брине о Бошњацима, Бошњаци о којима је бринуо завршили су у Сребреници, 8.372 њих. Српски привремени органи са српским предзнаком су по нашем мишљењу легитимни представници српског народа и могу са нама да разговарају о нашим будућим односима. Они нису наш премијер, наш председник државе, наши посланици, они то нека избију из своје главе. Позивам ЕУ, ОЕБС, СБ УН да хитно размотре изречене пријтење и реалне опасности по Бошњаке. Ако се ново зло деси Бошњацима они ће бити одговорни. Позивам СБ УН да ставе на дневни ред пријетње изречене Бошњацима - рекао је Угљанин уз позив "ЕУ да хитно организује разговор између представника бошњачког народа у Србији и представника српских власти да решимо наше односе!

Коментаришући изјаве Зукорлића, Љајића и председника Србије поводом доласка Пацолија Угљанин је рекао да "грађани бошњачке националности који су у служби владе Србије причају како им се диктира, а да "они који су на власти у Србији данас, каријеру су градили на тези 100 Бошњака за једном Србина".

Прочитајте ОВДЕ шта је то Тачи планирао а тиче се Санџака.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Ко изда Косово, мора да рачуна на Крваву литију!"

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА