Најновије

ЈОКСИМОВИЋ: Србија води одговорну европску политику!

Влада Србије не даје нереална обећања, већ помно прати дешавања у Европи и свету и настоји да на свеобухватан, и за нашу земљу и грађане најбољи начин, спроводи одговорну и промишљену европску политику, изјавила је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Јадранка Јоксимовић (Фото: Јутјуб)

- За разлику од оних који су давали нереална обећања - да ћемо ући у ЕУ 2007 и 2012, ми упорно и стално радимо на реформама, бавимо се јачањем економије, финансијском консолидацијом и реформама у области владавине права у циљу усклађивања са најбољим европским стандардима - рекла је Јоксимовић Танјугу упитана да прокоментарише саопштење ДС у коме се изражава сумња да је Влада Србије озбиљно посвећена ЕУ интеграцијама и помиње ранија изјава министарке.

Јоксимовић у реаговању истиче да је годину 2025, као потенцијални датум уласка у ЕУ, одредила Европска комисија у Стратегији просирења, а не Влада Србије. 

- Сматрам да је датум реалан и да досадасња динамика преговора одражава ту реалност. Најавила сам да Србија може до 2023. да отвори и затвори сва преговарачка поглавља како би до краја те године преговори и званично били затворени и Србија до краја 2025. усла у ЕУ. Ову динамику су потврдили и највиши званичници ЕУ који су је оценили амбициозном али и реалном и изводљивом - указала је Јоксимовић.

Најлепши и најбржи амерички бомбардер су Совјети онеспособили чим је изашао из фабрике. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јоксимовић: Србија посвећена бољој будућности наших грађана и чланству у ЕУ

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА