Најновије

ПУТИН ПОНУДИО ПОМОЋ: Пожар у Атини подметнут? Наређена истрага!

Савет одбране Грчке послао је специјално обучене чланове Оружаних снага и Националне гарде у помоћ патролама цивилне заштите за спречавање пожара, преноси грчки портал „Катимерини“.

Стравичан пожар у Атини (Фото: Јутјуб)

Седницу Савета сазвао је министар одбране Панос Каменос, након што је надлетео разорену област источно од грчке престонице.

Савет је одлучио да ће грчки и савезнички дронови, као и летелице, помоћи цивилној одбрани у прикупљању података из делова земље који су и даље под посебним ризиком од пожара или намерног подметања пожара.

Те мере уводе се након спекулација да су пожар у источној Атики и неколико пожара у региону Коринта подметнути.

Министар за цивилну заштиту Никос Тоскас сугерисао је у понедељак тако нешто, наводећи да су три од четири пожара угашена у недељу на готово истом месту где је почела ватра у понедељак — на обронцима планине Пентели. Ватра се потом проширила ка обали.

„Ти пожари нису случајни“, рекао је он.

У међувремену, Врховни суд Грчке наредио је истрагу о узроцима пожара у источној Атики.
 
Председник Русије Владимир Путин послао је председнику Грчке Прокопису Павлопулосу и премијеру Алексису Ципрасу телеграм у којем је навео да је Русија спремна да помогне у гашењу шумских пожара који бесне у тој балканској земљи.

„Руски председник је изразио спремност да пружи неопходну помоћ у превазилажењу последица ове природне катастрофе“, саопштила је прес-служба Кремља.

У саопштењу се додаје да је Путин изјавио саучешће због трагичних последица пожара. Он је нагласио да Руси деле тугу братског народа и упутио речи саосећања и подршке породицама и пријатељима погинулих.

У пожарима који бесне у околини Атине, према последњим подацима, погинуло је више од 60 особа, а више од 150 их је повређено.  

Прочитајте ОВДЕ све детаље драме у Грчкој.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци су језиви…гори све, а небо изнад Грчке је наранџасто.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА