Најновије

КОНАШЕНКОВ: Aмеричке снаге имају само једну могућност да се задрже у Сирији, а то је...

САД имају само једну могућност да се задрже у Сирији - да почну сарадњу са Москвом на повратку избеглица, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Конашенков (Фото: ТАСС)

Шеф Централне команде Оружаних снага САД генерал Џозеф Вотел изразио је сумњу у могућу америчко-руску сарадњу у Сирији на повратку сиријских избеглица кући.

„Немогуће је да командант америчких снага на Блиском истоку није упознат са најважнијим променама ситуације у Сирији", рекао је Конашенков.

По његовим речима, амерички генерал је, не само дискредитовао званични став свог Врховног команданта, већ и погоршао незаконитост присуства америчке војске у Сирији.

„У оваквој ситуацији америчке снаге имају само једну могућност да се задрже у Сирији - да се са Русијом и законитим руководством земље прикључе процесу пружања помоћи повратку избеглица и привремено расељених лица у своје куће“, рекао је он.

Конашенков је додао да ће, ако садашњи командант снага САД не види могућност за сарадњу са Русијом о ситуацији са избеглицама, најбољи излазак бити „да се не омета мировни процес и да се почне са убрзаним повлачењем америчких војника са територије Сирије.

СБУ у акцији разоружавања "Бандероваца" погледајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дочек руске војске у Латакији

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА