Најновије

НОВА КОАЛИЦИЈА У ОПОЗИЦИЈИ: Јанковић и Тадић праве грађански савез?

Да ли ће се након формирања Савеза за Србију, Српског патриотског савеза, ујединити ПСГ Саше Јанковића и СДС Бориса Тадића?

Тадић и Јанковић (Фото: Јутјуб)

Ова могућност прозлази из изјава Јанковића и Тадића, који су одбацили улазак у СЗС ако у њему буду Двери и Демократска странка Србије.

Јанковић је недавно рекао да су за предизборну коалицију са проевропским странкама, те да са много њих већ најближе сарађују и да се тај списак стално проширује. И Тадић је СЗС замерио десничаре, уз оцену да би опозиција имала веће шансе уколико би се формирала два блока. Какве су шансе за договор?

Портпарол СДС Константин Самофалов каже да разговарају са свим проевропским грађанским странкама.

- И са онима које су ван преговора о уласку у савез и са онима које су у тим преговорима. Наш став је и даље да је потребно ујединити проевропску грађанску опозицију и да је једини начин да победимо Вучића принципијелном политиком, а не непринципијелним коалицијама. То је посебно битно јер није проблем само расипање гласова, већ и апстиненција бирача. Опозиција мора понудити тим бирачима и јасну политику и решења. Ми дакле и даље разговарамо са свима и након свих завршених разговора донећемо одлуку о нашем даљем деловању. Нас став је јасан, али смо спремни да саслушамо и другацију аргументацију - рекао је Самофалов.

Јанковић није одговарао на питање о могућности сарадње, а извор  каже да на политичкој сцени постоје партнери који су му прихватљиви.

- Договор о кључном вредносном и политичком правцу који ће политичке организације грађанске и европске оријентације понудити Србији имаће све битне елементе. Стварају га пре свега нове политичке организације и људи у политици - каже саговорник.

Израел напао Сирију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Јанковић: Не желим да будемо Вучићев одраз у огледалу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА