Најновије

Трампов стратег протерује Сороша из Србије! "Сорош је бриљантан. Он је ђаво, али бриљантан"

Стив Бенон, некадашњи медијски гуру америчког председника Доналда Трампа, стиже у Европу да протера Џорџа Сороша!

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

Он ће се преселити у Брисел, одакле планира да потисне утицај свог највећег непријатеља и његовог Отвореног друштва у целој Европи, па и Србији!

Његов план је да оснује фондацију под називом "Покрет" како би подржао десничарске партије и обезбедио велику већину у европском парламенту после избора у мају 2019. године.

Бриљантни ђаво

Бенон, познат и под надимком Трампов шаптач, отворено је рекао да му је циљ да протера и последњи утицај који Сорош има у Европи. У тој намери очекивано ће га подржати мађарски премијер Виктор Орбан, десничари у Француској које предводи Марин ле Пен, присталице Јарослава Качињског у Пољској, италијанска странка Лига и бројне друге сличне политичке струје.

Према Беноновим најавама, "Покрет" ће овакве странке широм ЕУ подупирати анализама, истраживањима и идеолошким материјалом. Организација ће, како је рекао, имати десетак стално запослених, међу којима ће предњачити стручњаци за испитивање јавног мњења. О Сорошу, ког сматра непријатељем над непријатељима, Бенон каже: "Сорош је бриљантан. Он је ђаво, али бриљантан".

Симболи присуства Сорошевог Отвореног друштва у организовању разних државних преврата широм Европе, па и у Србији, већ су нам одлично познати. Жута патка (Не давимо Београд), стиснута песница (Отпор) и обојене револуције (Украјина, Грузија, Македонија) само су део широког спектра деловања Сорошевих тежњи за Европом какву он сања.

Економиста по образовању и дугогодишњи банкар Бенон је европској јавности постао познат као главни стратег Трампове предизборне кампање, иако је и тада отворено заступао ставове који нису својствени политици САД. Иако су у међувремену прекинули сарадњу, Трамп и Бенон су остали тесно повезани.

Коментаришући Бенонову европску иницијативу, лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић каже да се с тим његовим циљевима упознао у марту ове године.

- У француском граду Лилу присуствовао сам конгресу партије Марин Ле Пен на којем је Бенон говорио. Још тада је најавио да ће формирати лоби групу за помоћ конзервативним политичким групацијама. То је изузетно добра ствар, јер у Европи од 1968. и тадашњих револуција имамо готово догматску власт либерала. Пола века од тада Европу треба вратити њеним коренима, а то је "Европа нација", јер само таква има будућност - истиче Паровић.

Нагризао Европу

Потпредседница српког сабора Заветници Милица Ђурђевић очекује да ће Бенон заиста уништити Сорошеве организације које већ деценијама вршљају по Европи и наносе велику штету Србији.

- Бивши Трампов човек јасно увиђа да суверенисти јачају у Европи и на крилима све већег успеха желе да се обрачунају са противничким табором ком припада и Сорош. Поздрављам покушаје да се понуди алтернатива пропалом концепту псеудолиберализма који је изнутра потпуно нагризао Европу. Међутим, морамо бити опрезни када је у питању сукоб два различита утицаја који долазе из САД - наглашава Ђурђевићева.

Ко је Стив Бенон

* рођен 1953. године, одрастао у породици демократа
* економиста, бивши банкар који је каријеру градио у групацији Голдман Сакс
* некадашњи издавач утицајног конзервативног портала Брејитбарт, који је објавио платформу десне алтернативе
* служио у америчкој морнарици
* звали га Трампов Дарт Вејдер
* у марту ове године у Лилу наступио пред присталицама француског Националног фронта
4 милиона евра Сорош уплатио за 263 различита пројекта у Србији од 2011. до 2014.

Кога све Сорош донира у Србији

* Центар за културну деконтаминацију 2.242.776 динара
* Хелсиншки одбор за људска права 2.228.400
* Фонд за хуманитарно право 1.466.100
* Медија центар НУНС 5.689.125
* Фонд Б92 2.001.250
* АНЕМ 3.956.225
* Пешчаник 1.297.400
* Центар за евроатлантске студије ЦЕАС 2.508.400
* Друштво судија Србије 5.152.000
* Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије 7.294.500

Прочитајте ОВДЕ како је безочно пљачкана Србија на Косову.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Малагурски: Ко је Џорџ Сорош и шта смо му сви ми скривили?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА