Најновије

ПОМРАЧЕЊЕ И КРВАВИ МЕСЕЦ: Погледајте природни феномен на снимку НАСЕ! (ВИДЕО)

Потпуно помрачење Месеца, најдуже у овом веку, догодиће се вечерас - почеће у 21.30 и трајати до 20 минута иза поноћи. Спремите се да уживате у најдужем помрачењу које ће трајати чак сат и 43 минута. Месец ће, наиме, на готово два сата своју уобичајену сребрнкастосиву боју заменити спектакуларном јаркоцрвеном, којом ће осветлити ноћно небо.

Крвави месец, илустрација (Фото: Јутјуб)

Из Србије помрачење Месеца ће моћи да се посматра у трајању од готово пет и по сати. Врхунац помрачења је најављен за 22.21 сат. Пошто је ово најдуже помрачење у овом веку, овакво нешто заиста је догађај који се доживљава само “једном у животу”. 

Београђани ће, уз стручне коментаре, моћи да посматрају помрачење Месеца и из Народне опсерваторије на Калемегдану, саопштено је из Астрономског друштва "Руђер Бошковић". Група заинтересованих попеће се на врх Старе планине, са које ће уживати у овом јединственом догађају. 

Из Србије ће појава моћи да се прати од изласка Месеца у 20.01, у Београду, па до његовог изласка из полусенке 28. јула у 01.29. Како је очима видљив само пролазак Месеца кроз Земљину сенку, према саопштењу Астрономског друштва, Месец ће почети да улази у Земљину сенку у 20.24, а у 21.30 ће цео уронити, што је истовремено и почетак потпуног помрачења. 

У 22.22 је средина помрачења, а тамноцрвене боје Месец ће бити у 23.13, када ће почети да излази из сенке и то ће бити крај тоталитета. Уз помрачење Месеца биће могуће посматрати и планете Венеру, Јупитер, Сатурн и Марс. 

 

НОЋАС ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ МАГИЈА КРВАВОГ МЕСЕЦА НАД СРБИЈОМ: Урадите ову ствар у то време и десиће вам се чудо, више ОВДЕ.

Извор: Б92
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА