Најновије

ЧЕДА ПОДРЖАО ВУЧИЋЕВЕ СТАВОВЕ: Потребан трајан компромис с Албанцима

Председник Либерално-демократске странке Чедомир Јовановић изјавио је да прављење Коалиције за мир најмање има везе са његовом личном будућношћу и будућношћу ЛДП-а, али истиче да не жели да ћути када се као алтернатива договору помињу рециклиране, пропале идеје Слободана Милошевића и Војислава Коштунице, и на тај начин тражи политичка перспектива.

Чеда и Вучић (фото: Правда)

Чедомир Јовановић сматра да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Пришитне, а да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, саопштио је ЛДП.

"Јасно је да наредни месеци доносе финиш разговора Београда и Приштине, а посебно се пуно очекује од разговора најављеног за септембар између Александра Вучића и Хашима Тачија. Када кажем 'очекује', мислим да ће после тих ствари даљи ток решавања косовске кризе добити своје убрзање и нико од нас нема права да статира у нечему што ће пресудно одредити будућност наше деце", навео је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Истакао је и да Коалиција за мир, коју најављује, није предизборни пројекат, нити размишља о наредним парламентарним изборима.

"Они који само о томе данас размишљају, скупљају се по колонама и кандидују програм који не знам да ли би и Коштуница могао да потпише", оценио је Јовановић.

"За то нико неће гласати, јер када причате о замрзнутом конфликтку, ви, у ствари, имате у глави само долазак на власт, жртвујући тиме све што евентуално може да се постигне.", указао је Јовановић.

Каже и да га нема у Савезу за Србију и да не зна шта би радио тамо док су, како каже, за столом Стаматовић, Бошко Обрадовић, Славиша Ристић и Вук Јеремић, "објашњавајући нам да је чување резолуције 1244, Устава који су покрали заједно са Коштуницом, Шешељем, Николићем и Дачићем, замрзнути конфликт и руска чизма наша будућност, док су сви остали издајници, укључујући и мене".

Јовановић истиче да не може да буде у њиховим савезима, коалицијама, кохабитацијима јер сматра да овој земљи не треба ништа од онога што јој они нуде, и пошто је за разлику од њихове политике оно што су он и ЛДП говорили потврдило време.

"Немам шта да радим са онима којима је у реду пребијање чланова ЛДП-а у Хртковцима, криминализација Зорана Ђинђића и глорификација злочиначког удружења...", каже Јовановић.

Истиче да нама треба мир и помирење са онима од којих пресудно зависи наша будућност – трајни компромис са косовским Албанцима, као и убрзање европске политике, чвршће савезништво са земљама Западне Европе и, како каже, улазак у НАТО савез.

"Потребна нам је стратегија која прати интересе овог друштва, јер се преко судбина обичних људи преламају све наше заблуде из прошлости и долазе на наплату, а то овога пута може бити фатално", упозорава Јовановић.

ОВДЕ погледајте зашто је Вучић глумац, а не државник.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Спот о Вучићу и Косову који је забрањен на РТС

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА