Најновије

ЈЕРЕМИЋ САКУПЉА ПОТПИСЕ: Против Вучићеве намере да Косову да столицу у УН (ВИДЕО)

Председник Народне странке Вук Јеремић поручио је данас да није истина да је чланство тзв. Косова у Уједињеним нацијама (УН) неопходно да би се сачувао мир и стабилност у региону, напомињући да је та странка за преговоре у којима би се дошло до компромисног решења које не би подразумевало трајно одрицање Србије од те територије.

Један потпис мења све (фото: Народна странка)

Јеремић је новинарима у Кнез Михаиловој улици рекао да је Народна странка покренула иницијативу скупљања потписа против косовског чланства у УН са циљем да се са што више потписа властима покаже да је народ против чланства Косова у тој организацији.

"Уколико буде стављен потпис на споразум који подразумева столицу у УН, то ће за ефекат имати комплетирање државног пројекта независности Косова", упозорио је Јеремић и нагласио да се то може догодити само уз потпис Србије.

Народна странка се томе противи, додао је он и оценио да се ради о надстраначкој иницијативи и да су сви добродошли да је потпишу.

Јеремић је одбацио могућност и давања Косову статуса посматрача у УН, попут Палестине, указујући да се апсолутно не може преговарати о статусу док се не реше важније ствари о којима није било говора у дијалогу.

Народна странка није против дијалога, преговора, али у тим преговорима прво неке друге ствари треба решити, попут државне и приватне имовине, вредне десетине милијарди евра, као и заштите црква и манастира.

Када испреговарате коначни статус, онда више нема назад, тада више нема накнадних преговора о овим стварима, рекао је Јеремић.

Свако има право на своје мишљење и не желим да назовем непријатељем оног који мисли другачије.

Јеремић је рекао да је спреман да говори о свему што се на Косову догађало од 1999. године, бомбардовања и доласка НАТО, до данас, уколико га, заједно са председником Србије позову да гостује у емисији на ТВ Пинк.

Слично је одговорио и на питање о наводима да је од катарске амбасаде у Берлину добио 200.000 долара.

На питање о 30 тачака Савеза за Србију, којем припада Народна странка и коментару да "иду у десно", а да се не баве питањима људских права ЛГБТ заједнице, Јеремић је рекао да је поштовање људских и грађанских права, владавине права, увођење једне врсте поретка у Србији које би одговарало модерном европском поретку је једина од најважнијих тачака Савеза.

У програму стоји и јасна брига за националне интересе, заштиту права Срба који живе ван границе Србије. Осим Косова и Метохије, Црна Гора је вероватно место где су најугроженија људска права једној етничкој групацији мислим на Србе, рекао је Јеремић.

За потребе кампање сакупљања потписа Народна странка је направила и овај спот у којем оптужује Вучића да се спрема да призна Косово и обезбеди му столицу у УН…

ОВДЕ погледајте како је Чеда Јовановић подржао Вучићеву идеју да се са Шиптарима направи историјски компромис.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Спот о Александру Вучићу који је РТС забранио

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА