Најновије

ВЕЧИТИ ШАМПИОНИ: Ватерполисти Србије су прваци Европе! Шпанија пала у драми после петераца!

Ватерполисти Србије освојили су титулу првака Европе пошто су у драматичном финалу савладали домаћина Шпанију после бољег извођења петераца! У регуларном делу резултат је био 7:7, а наши играчи су имали више концентрације и знања током извођења петераца и освојили су четврту узастопну титулу првака Старог континента!

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Србија је нервозно ушла у финале. Била је то најнервознија четвртина за наш тим, у коме смо се испромашивали у нападу, док је одбрана била чврста, али је само једном попустила, када је Маљарах искористио играча више и донео домаћинима вођство у великом финалу.

У другој четвртини је Андрија Прлаиновић сјајним голом на самом старту деонице коначно пробио психолошку блокаду нашег тима, који је заиграо боље у нападу. Ипак, и Шпанци су узвратили са два везана гола Гранадоса и Перонеа и одлепили се на 3:1.

Ипак, наши ватерполисти су имали одговрор, па је најпре Алексић после шута са дистанце смањио предност Фурије, да би двадесет секунди пре краја изјадначио Стефан Митровић после сјајне акције нашег тима.

Остаје само жал што је Пероне у наредном нападу, уз звук сирене донео Шпанцима гол, па су на полувремену имали гол предности.

И на крилима тога Шпанци су почели трећу деоницу. Дел Торо је дао гол за Шпанију на старту другог полувремена, али је већ у следећем нападу Милош Ћук својим голом смањио предност.

Наредних неколико минута виђене су добре одбране обе екипе, прорадио је Бранислав Митровић на нашем голу и спречио је Шанце да поново оду на два гола предности, а онда је Душан Мандић својим голом донео изједначење!

Андрија Прлаиновић је у последњем минуту треће деонице постигао нови гол и донео је Србији прву предност у финалу, али је већ у следећем нападу Шпанија постигла гол, поново у последњим секундама четвртине. овога пута је Мунариз сјајним лобом изненадио Митровића на голу, па смо у последњу четвртину ушли са резултатом 6:6.

После неколико минута без гола у одлучујућој четвртини, прва је ударац задала Србија, преко Николе Јакшића, који је са центарске позиције погодио и донео 7:6. Међутим, Шпанци у наредном нападу поново долазе до гола и изједначења, када је Маљарах пронашао пукотину у одбрани нашег тима.

Након тога је Србија покушала до гола шутевима са дистанце, али је голман Шпаније чудесним одбранама спречио Мандића и Алексића да постигну гол. Али на другој страни је одличан био и Бранислав Митровић на голу Србије, када је у последњем минуту спречио Маљараха да дође до гола. Наш тим је затим био одличан у одбрани и спречио је Шпанце да шутну на гол.

Након тога имали смо последњи напад, Дејан Савић је узео тајм-аут да испланира акцију за преосталих 13 секунди. И поред очигледног прекршаја на Прлаиновићу, судије се нису огласиле пред крај меча и он је у регуларном делу завршен резултатом 7:7, па је одлука о шампиону Европе пала после извођења петераца.

Како су наши победили хрвате у ватерполу читајте ОВДЕ.

 

Извор: Телеграф
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА