Најновије

МИЛО КРЕЋЕ НА СРБИЈУ: Подгорица усвојила Стратегију за напад на Београд!

Комуникациона стратегија Владе Црне Горе под називом "Црна Гора чланица НАТО за период до 2020. године" предвиђа да ће Црна Гора у наредном периоду активно радити на промоцији вриједности Алијансе на Западном Балкану кроз "јавну дипломатију". Јасно је да је главни циљ увлачење Србије у чланство.

Ђукановић и Столтенберг (Фото: nato.int)

У документу који је црногорска Влада усвојила прошли четвртак између остало се наводи да НАТО препознаје Западни Балкан као стратешки важан регион за стабилност Европе и целе евроатлантске зоне, као и да је опредељен за интезивну политичку и практичну сарадњу у региону.

- Због тога је унапређење стратешке комуникације тј. јавне дипломатије на Западном Балкану, одређено као један од важних задатака НАТО, што је садржано у стратешким комуникационим документима. Имајући у виду дугогодишње искуство Црне Горе у овој области, посебно у погледу спровођења кампање за повећање подршке за чланство у НАТО, очекује се наше активније ангажовање у области јавне дипломатије, а посебно у државама региона и државама аспирантима. Нарочито је релевантно преношење наших искустава и научених лекција - истиче се у стратегији Владе.

Поред овог, у документу се такође наводи и да треба радити на представљању практичних предности НАТО чланства, при чему фокус мора бити на младима, као и да део црногорске јавности и даље сматра да је "чланство у НАТО више интерес политичара него грађана".

Политички аналитичари сматрају да недавно усвојена стратегија црногорске Владе превасходно има за циљ насилно увлачење Србије у Алијансу.

Они истичу и да су све друге земље у региону или чланице НАТО као Хрватска, Албанија, или преко мора Италија, или су протекторати као што су Косово или БиХ, тако да се према тим земљама сигурно неће спроводити та комуникација и јавна дипломатија, тако да остаје једино - Србија.

Прочитајте ОВДЕ како ће Путин и Трамп решити Косово за минут.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нато контролише небо изнад Црне Горе, приземљен Владин авион.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА