Најновије

ОРГАНИЗАМ ВАМ ШАЉЕ ПОРУКУ: 10 знакова да карцином можда расте у вашем телу! Број 4 многи занемарују!

Знакови који указују на рак често буду неоткривени јер могу бити врло мали, а људи их примете кад постане прекасно. Заправо, већина људи осећа се добро док доктори не утврде правилну дијагнозу.

Илустрација (Фото: pixabay)

Знајући како препознати знакове рака је од највеће важности када је у питању спречавање и одговарајуће лечење.

1. Свраб коже

Тело третира рак као стране бактерије и имунолошки систем се бори уз помоћ белих крвних зрнаца. То доводи до повећања протока крви у подручјима где ћелије рака напредују, што узрокује сврбеж коже, црвенило, стезање и промену боје.

2. Промене у мокрењу

Било каква промена у мокрењу, као што су присутност пене, крви, мириса и боја може указивати на рак, те се обратите доктору.

3. Промене у гласу

Рак гркљана може утицати на висину и тон вашег гласа. Стога, ако приметите било какве промене у свом гласу, то може бити знак да тумор расте у вашем телу.

4. Ране које не зарастају

У случају да вашој рани треба пуно времена да се излечи, то може бити знак рака. Објашњење за то је да се рак узима као приоритет од стране имунолошког система и одбрана се фокусира на рак, а не на рану.

5. Кашаљ

Многе врсте рака могу узроковати упорни кашаљ, као што је рак грла, плућа, па чак и желуца. Проверите своје здравље што је пре, у случају упорног кашља.

6. Крварење

Ако имате необјашњиво крварење које се не приписује менструалном циклусу, проверите се! Свако крварење из матернице, брадавице или других органа тражи помоћ доктора.

7. Кврге у устима или на језику

Беле боје кврга на десни, грлу или унутар уста може бити знак рака. Посаветујте се с доктором у случају да имате било који од наведених.

8. Груда испод коже

Добар начин да се види ако имате било какве промене јесте дотакнути површину и тражити нешто необично. Испипајте делове тела као што су прса, пазух,стомак, кожа, грло и тестиси. То је врло важно јер омогућава откривање било какве промене пре него што се развије у веће туморе.

9. Промене у столици

Било која врста промене која траје више од два дана, као што је крв у столици, може бити знак рака дебелог црева. Обратите пажњу на знакове као што су затвор, пролив, тамније боје столице, слуз, бол, или светлије боје столице.

10. Губитак апетита или проблеми с гутањем

Све што инхибира функцију пробавног процеса је питање од важности јер утиче на телесну способност да се прехрани из хране коју конзумирамо.

Да ли сте ментално исцрпљени? Којих су то 7 знакова који би могли указивати психичке проблеме прочитајте ОВДЕ.

Извор: ljepotazdravlje. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лек за Канцер - Моћни природни рецепт за лечење рака

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА