Најновије

СРБИЈА КАО ЧЕХОСЛОВАЧКА: Зашто су режимски медији прећутали важну поруку Сергеја Железњака?

Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" у потпуности подржава изјаву Сергеја Железњака заменика генералног секретара Јединствене Русије и потпредседника одбора за спољну политику руске Думе.  

Сергеј Железњак (Фото: Ria)

У својој изјави високи руски функционер каже да би свеобухватни споразум између Београда и Приштине за Србију личио на Минхенску капитулацију Чехословачке 1938. године. Наиме, те године Чехословачка се због жестоких претњи Адолфа Хитлера, а по саветима Велике Британије и Француске, одрекла Судетске области у корист Немачке јер је претила опасност да нацистичке трупе уђу у Чехословачку. Тако је Чехословачка за себе "обезбедила мир и стабилност" како обично уме да каже председник Србије.

Велико је чудо да су сви режимски медији прећутали једну овако значајну поруку руске администрације изречену на састанку Сергеја Железњака и Драгана Марковића Палме. 

Данас Србији не прети ни приближно таква претња као Чехословачкој али је на путу да се одрекне своје јужне покрајине јер је председник Србије разапет између две стране. Обећао је Западу да ће им препустити Косово и Метохију, од којих је и уцењен због својих мафијашко-криминално прњавих послова, са једне стране, а са друге је свестан да одрицањем од Косова и Метохје чини непроцењиву штету српским националним и државним интересима.

Председник Србије од грађана крије још једну чињеницу, да потписивањем свеобухватног договора са Приштином Косово и Метохија одлази у НАТО пакт. Као што је НАТО пакту био потребан споразум Македоније и Грчке да би Македонија ушла у овај савез, сада му је потребан договор Београда и Приштине да би пригрлио Косово и Метохију.

Посета председника парламентарне скупштине НАТО-а Приштини и договор Веса Мичела високог функционера Стејт Департмента са Хашимом Тачијем јасно говоре о томе. 

Александар Вучић о томе ћути изигравајући политичку наивну француску собарицу. 

У последње време од стране министра спољних послова Србије добијамо поруке да више од десетак земаља желе да повуку признање Косова. Не будимо политички наивни да је то успех српске дипломатије већ, напротив, то су заслуге министарства спољних послова Русије.

Сироти српски министар спољних послова на географској карти не може ни да пронађе које су то државе. И док се са једне стране добар број земаља спрема да повуче признање Косова и Метохије Александар Вучић хоће да потпише свеобухватни споразум са Приштином којим се одриче своје јужне покрајине.

То није само политички шамар српској јавности него и дипломатским напорима Русије која скоро двадесет година држи вето на Резолуцији 1244 којим се чува територијална целовитост Републике Србије. Председник Србије се хвали да се до сада тринаест пута сусрео са председником Руске Федерације Владимиром Путином.

Чудо једно да приликом толиких сусрета ни трунка патриотизма са Владимира Путина није прешла на председника Србије. 
Ових дана смо сведоци невиђене хајке Александра Вучића и његових послушника на председника Народног покрета Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" Славишу Ристића.

Они од њега који је херој са барикада, када је спречавао постављање граница и царине на северном делу Косова и Метохије, желе да направе издајника. А управо је Александар Вучић инсталирао границу између Косова и Метохије и остатка Србије. Своју издају хоће да припише патриотама а њихово родољубље да присвоји. 

Још кажу да је Славиша Ристић довео ЕУЛЕКС на Косово што је опет гола лаж јер је управо он испред зграде Председништва против тадашењег председника Србије Бориса Тадића организовао велики народни протест због доласка ЕУЛЕКС-а. Он лично је и организатор петиције којом се од диктаторског режима Александра Вучића тражи да се решавање статуса Косова одвија у Уједињеним нацијама а не у Бриселу.

Ове петиције су организоване 2012. и 2016. године и обе су однешене Александру Вучићу под називом "ЕУЛЕКС одлази". То срамно извртање чињеница и гебелсовско манипулисање њима је одлика владавине Александра Вучића.

Председник Србије своје политичке противнике из Народног покрета "Отаџбина" назива будалама и осталим погрдним именима, Народни покрет "Отаџбина" не жели да се као председник служи тим уличарским вокабуларом јер држи до пристојности у комуникацији. Уосталом, српска народна пословица гласи "Према човеку и беседа". 

Прочитајте ОВДЕ шта су радикали брутално рекли о референдуму о Косову.

Извор: Vesti.online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Железњак потпредседник Руске думе - Оружје је гаранција мира.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА