Најновије

ВУЧИЋ И ДИТМАН: Србија и Немачка имају најбоље односе у историји

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Немачке Аксел Дитман констатовали су данас да Србија и Немачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно поверење.

Вучић и Дитман (Фото: Јутјуб)

Председник Вучић је амбасадору Дитману, кога је примио у опроштајну посету, захвалио на доброј сарадњи и на томе што је посвећеним радом и дипломатским искуством допринео унапређењу односа Србије и Немачке.

Двојица саговорника су констатовали да Србија и Немачка имају најбоље односе у својој историји, које карактерише велико међусобно поверење, што показују и бројне посете највиших званичника двеју земаља, оставрене током дипломатског мандата амбасадора Дитмана.

Председник Вучић је истакао да је економска сарадња у снажном замаху и да верује да је повећање броја немачких инвестиција одраз промењене слике о Србији и њеног већег угледа у Немачкој, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије. Он је захвалио немачким компанијама што у Србији обезбеђују радна места за безмало 50.000 радника и изразио наду да ће њихово искуство допринети још већем интересовању за улагање у нашој земљи.

Амбасадор Дитман је рекао да му је била част да представља Немачку у Србији и захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили председник Вучић и Влада. Он је истакао да Немачка снажно подржава европски пут Србије и политику регионалне стабилности, нагласивши потребу унапређења владавине права у оквиру реформи за чланство у Европској унији.

Председник Вучић је посебно истакао значај Берлинског процеса, који је иницирала канцеларка Ангела Меркел, за мир и стабилност на Западном Балкану. Он је нагласио опредељење Србије, да због мирне будућности наше земље и целог региона, ради на постизању компромисног решења за Косово и Метохију, које би у исто време заштитило наше државне и националне интересе.

Председник Србије је амбасадору Дитману пожелео много успеха на новој, одговорној дужности у Министарству спољних послова Немачке, наведено је у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ реакцију радикала на најављени референдум о Косову и Метохији.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о томе ко води политику Србије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА