Најновије

ВУЛИН: Војска Србије се убрзано опрема и наоружава (ФОТО/ ВИДЕО)

Премијерка Владе Републике Србије Ана Брнабић, министри одбране и унутрашњих послова Александар Вулин и Небојша Стефановић и председник Покрајинске Владе Игор Мировић обишли су јуче, поводом обележавања годину дана рада Владе, тактичко-технички збор наоружања и војне и полицијске опреме на централном градском тргу у Суботици, који су приредили Министарство одбране и Војска Србије и Министарство унутрашњих послова.

Вулин (Фото: Министарство одбране)

Према речима министра Вулина, Министарство унутрашњих послова, Безбедносно-информативна агенција и Министарство одбране чине јединствен систем безбедности који Србију чини сигурном и безбедном.

– Војска Србије и Министарство одбране се убрзано опремају, убрзано наоружавају и већ крајем ове године и почетком следеће моћи ћемо да кажемо да смо достигли оперативне способности и способности да бранимо своју земљу које нисмо имали у последњих 20 година, нагласио је министар одбране.

Он је поручио да је Војска Србије у стању да заштити наш интегритет, да заштити сваку стопу наше земље, да гарантује да ће препознати и супротставити се свакој асиметричној претњи, без обзира одакле она долазила.

– Где год видите Војску Србије знате да је ту ред, закон, сигурност и безбедност за сваког нашег грађанина. Мирољубива политика стабилности коју води председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић у Војсци Републике Србије има велики ослонац. Снажна и сигурна Војска Србије гарант је снажне и сигурне Србије, а без мирне, стабилне и сигурне Србије нема ни мирног и стабилног Балкана, рекао је министар Вулин и захвалио председници Владе и свим члановима Владе на великом разумевању које показују када је у питању потреба за побољшањем стандарда припадника Војске Србије.

– Захвалио бих и председнику Србије и врховном команданту Александру Вучићу због великих улагања у Војску Србије, због тога што захваљујући томе можемо да се носимо са сваком армијом у окружењу. Војска Србије је у стању да сачува територијални интегритет и суверенитет државе Србије, истакао је министар одбране.

Председница Владе Ана Брнабић захвалила је свим грађанима Суботице који су изашли данас да пропрате активности поводом године рада Владе.

– Желим да захвалим министрима Вулину и Стефановићу што су урадили све што су могли да службе безбедности све више изађу у народ, да изађу међу грађане, да и на тај начин дамо један симболичан показатељ да смо ми ваша Влада, да смо Влада која је ту за вас да ради, вас да обезбеђује, вама да чини живот бољим, рекла је премијерка Владе.

Како је истакла, службе безбедности добар су показатељ шта можемо да урадимо када радимо сваки дан и дамо све од себе.

– У релативно кратком року смо успели да подигнемо службе безбедности, да уложимо много у њих, да вратимо нашу технологију, да вратимо наше знање, да макар мало повратимо животни стандард и на тај начин кажемо хвала нашим службама безбедности које се и баве најопаснијим послом у земљи зарад свих нас, нагласила је премијерка Брнабић и додала да ће Влада Републике Србије наставити то да ради и у другој години.

Говорећи о изградњи станова за припаднике служби безбедности она је истакла да јој је драго да је усвојен Закон о изградњи станова за припаднике служби безбедности и да ће до септембра кренути прва фаза изградње станова.

– Морам да захвалим председнику Републике Србије господину Александру Вучићу зато што је он први видео потребу да се службе безбедности врате на своје ноге и да се повежу поново са грађанима, подвукла је председница Владе.

Министар Стефановић рекао је да је Министарство унутрашњих послова не само данас, него увек са својим грађанима.

– Не одвајам рад полиције и војске. Министар Вулин и ја увек наступамо заједно, јер бранимо исту земљу и исти народ. Наш задатак јесте сложен, у неким областима јесте различит, али је важно да људи знају да су и војска и полиција један систем безбедности и одбране који штити нашу Србију и све људе ове земље, рекао је министар Стефановић и додао да је поносан на годину дана рада Владе Ане Брнабић, као и на оно што је Министарство унутрашњих послова у том периоду постигло. 

Црногорци нам забили нож у леђа и зарањају га све дубље! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА