Најновије

БРУТАЛАН ОДГОВОР МИЛОЈКУ ПАНТИЋУ: Сада је добио је шта је заслужио (ВИДЕО)

Вечерашња утакмица између Русије и Хрватске јасно ће показати колико је зрела национална свест у Србији и да ли је овдашњи народ спрема и способан да заштити своје основне интересе, поручује Миодраг Зарковић, водитељ и бивши спортски новинар, у својој најновијој емисији "Спин.Њет" која се приказује на ЈуТјуб каналу ХелмКаст.

Зарковић и Пантић (фото: Јутјуб)

Осврћући се на неочекивано снажну и гласну подршку коју у српској јавности ужива хрватска репрезентација, упркос томе што њихови фудбалери победе у Русији славе уз усташке песме Марка Перковића Томпсона и заставу из злочиначке "Олује", Зарковић каже да није толико важан резултат утакмице, колико српска реакција на исти: "Уколико са Русима будемо славили ако победе, односно туговали ако изгубе, онда овај народ има разлога за оптимизам. Уколико пак будемо туговали или славили са Хрватима, биће то још један показатељ колико је дубок суноврат и понор у који смо упали".

Емисија се опширно бави појединцима који су јавно изразили навијачку наклоност према Хрватској, као што је на пример Новак Ђоковић, а нарочито Милојком Пантићем, бившим спортским коментатором, који је у изјави за ХРТ отишао толико далеко да је српско навијање за Русију поистоветио са "клеронационализмом" и "шовинизмом".

"Не погађа ме то како Пантић описује нас који навијамо за Русију а против Хрватске. Када би о нама причао нешто лепо и похвално, требало би да се забринемо. Али, када сметамо таквима као што је Пантић, онда мора да радимо нешто добро", каже Зарковић.

У емисији се анализира и порука СНС функционера Владимира Ђукановића, која је потпуно супротна Пантићевој, али за коју се истиче да није искрена већ лицемерна, пошто је Ђукановић део режима Александра Вучића који према Хрватској (против које Ђукановић наводно оштро навија) често води попустљиву и понизну политику.

"Русија је прва земља која овакво такмичење организује под санкцијама. И, где се виде последице тих санкција?! Нигде! Стадиони велелепни, руски градови бескрепкорни, безбедност на највишем нивоу, све функционише на најбољи могући начин! Таква Русија заслужила би подршку и да нам није братска и пријатељска, а поготово је заслужује у овом тренутку када, како се наслућује, управо руско противљење отежава Вучићевом режиму да прихвати последњу америчку понуду за одрицање од Косова и Метохије", каже се у емисији.

Емисију можете погледати на видеу испод…

ОВДЕ погледајте све о Вучићевом пакленом плану да призна независност Косова и Метохије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА