Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Све јачи притисци на Вучића

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да се све јачи притисци на Александра Вучића.

Небојша Стефановић (фото: Муп РС)

Он тврди да притисци кулминирају ових дана у тренутку када се он бори да поврати макар део онога што су неки пре њега изгубили на Косову и Метохији, настављају управо најснажнијим ударима на саму идеју да се о најважнијим одлукама за нашу земљу одржи референдум.

“Зашто референдум смета и Ђиласу и Јанковићу и Јеремићу и зашто ће у наредном периоду посебну кампању водити против одржавања референдума? Одговор је управо у чињеници да они не желе изјашњавање народа, али са друге стране желе да окриве Александра Вучића за апсолутно све. Желе да га окриве чак и за њихове изгубљене битке - успостављање царина, измештање одлучивања из УН у ЕУ и уништавање суверенитета Србије на КиМ на све могуће начине. Када Вучић каже да ћемо о сваком могућем решењу до којег дођемо у будућности консултовати свој народ, они сатанизују идеју одржавања референдума на све могуће начине, како би могли да наставе са својим нападима на њега, што им је иначе једина тачка око које могу да се договоре“, рекао је Стефановић за Тањуг. 

Он истиче да је Вучић председник који хоће да са својим народом донесе одлуку, која је најбоља по интересе Републике Србије, какве је увек и доносио, и да је веома важно подсетити да је референдум највиши облик изражавања воље једног народа. 

“Управо они који су Србију гурали у проблем и који су урадили све да умање њен суверенитет на Косову и Метохији, данас су против референдума и то само како би имали простора да наставе да нападају Вучића, а не да понуде било какво решење. Видећете да ће флоскула “У Србији нема довољно демократије, да би се одржао референдум” бити кључна реченица коју ће са различитих политичких страна изговарати", оценио је Стефановић. 

Према његовим речима, то ће им бити тачка уједињавања, "коју велики режисери организују у овом игроказу, а око које ће се сви окупити и нападати и са леве и са десне стране. 

"И све то како не би дозволили да народ доноси одлуке, што јасно показује какви би диктатори и аутократе управо они били када би неким случајем дошли на власт, односно поново се вратили у фотеље и добили прилику да пљачкају државну касу и народ”, рекао је Стефановић.

ОВДЕ погледајте да ли ће Вучић бити смењен.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић, Стефановић, конференција за штампу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА