Најновије

Марко Ђурић жестоко оплео по Јеремићу због изјаве да ће се залагати против споразума који омогућује столицу Приштини у УН!

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је данас да Вук Јеремић и његови савезници Драган Ђилас и Бошко Обрадовић не маре за Косово и Метохију. Данас нешто раније Јеремић је изјавио да ће се Савез за Србију борити против споразума који ће омогућити столицу Приштини у УН.

Марко Ђурић и Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ðурић рекао је данас да Вук Јеремић и његови савезници Драган Ђилас и Бошко Обрадовић не маре за Косово и Метохију, већ жзеле да сруше власт и спрече било какав договор.

"Њихова једина жеља и циљ је да из најсебичнијих интереса, вештачким изазивањем криза, сруше демократски изабрану власти у Србији и спрече постизање било каквог договора о нашој јужној покрајини, који би макар делимично задовољио српске државне и националне интересе", оценио је Ђурић, наводи се у саопштењу СНС.

Ђурић је рекао и да је Јеремић свој осећај за финесе међународне политике показао када је на његов захтев Међународни суд правде потврдио легалност једностраног проглашења независности Косова, а данас за наставак свог штеточинског деловања добија дебеле девизне хонораре из иностранства.

"Јеремић је јавности, пре свега, дужан објашњење зашто је добио двеста хиљада евра од амбасаде Катара у Берлину, а не даје га зато што је ухваћен у неделу и зато што није могуће дати никакво објашњење осим да их је добио за своје политичке услуге, а то нису услуге Србији", указао је Ђурић.

Он је додао и да Александар Вучић и Српска напредна странка имају пет пута већу подршку грађана него сви они заједно, и да у Србији могу да на власт дођу само ако им грађани то дозволе, а то се, како каже, никада неће десити, јер они су "симбол неодговорне, антидржавне и лоповске владавине".

Јеремић: Кључна тачка политике о Косову биће отпор споразуму који би Приштини омогућио столицу у УН

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је опозициони блок на корак до формирања Савеза за Србију, чија ће кључна тачка политике о Косову бити отпор потписивању споразума који би Приштини омогућио столицу у УН.

„На питању Косова и Метохије морамо повући црвену линију и ујединити се против напредњачке власти која је почела да припрема јавност за свој пристанак на чланство Косова у УН“, рекао је Јеремић, како је пренела Народна странка, на оснивачкој скупштини Општинског одбора Палилула.

Јеремић је навео да је Народна странка то дефинисала као приоритет током преговора око Савеза за Србију, и истакао да је постигнут договор по том питању. „Став Народне странке о Косову и Метохији је умерен, рационалан и државотворан, од тог става нема одступања и то ће бити и политика Савеза за Србију“, рекао је Јеремић.

Он је казао да су формулисани заједнички програмски циљеви и да је споразум о оснивању Савеза за Србију спреман за потписивање, те да се нада да ће се то догодити до краја јула.

Прочитајте ОВДЕ резулатате истраживања о томе да ли Срби желе референдум о Косову.

Извор: Фонет/Tанјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА