Најновије

ПОДМУКЛИ ЛИБЕРАЛНИ УДАР НА ПРОРУСКУ И ПАТРИОТСКУ ЕВРОПУ: Суд гаси Ле Пеновој странку

Странка коју води Марин ле Пен је пред гашењем! Ову алармантну поруку послало је руководство "Националног окупљања", раније дуго година познатог као "Национални фронт", због одлуке истражних судија да конфискују 2 милиона евра државних субвенција странци.

Марин Ле Пен (фото: Синхуа)

Новац је заплењен у оквиру истраге о наводном коришћењу европских фондова намењених парламентрним помоћницима, за плаћање страначких активиста у земљи. Ради се о око 7 милиона евра у периоду од 2009. до 2017. 

- Ова одлука одводи у смрт нашу странку. Демократија је у опасности. То је прави државни удар - поручила је Марин ле Пен.

Судије су одлучиле да блокирају 2.040.000 од укупно 2,5 милиона евра из ове транше. Остатак ће им, како каже Ле Пенова, бити довољан за исплату плата сарадницима до краја августа, а онда могу да ставе кључ у браву.

- Крше претпоставку невиности, без правних основа и коначне пресуде желе да убију прву странку опозиције. То је атентат на демократију - упутила је апел Ле Пенова.

Она се јуче одмах жалила на ову одлуку, али жалба не одлаже извршење. Да би дочарала преседан, истакла је да су судије одлуку засновале на делу закона као у случајевима који омогућују конфисковање зараде од трговине дрогом.

Ле Пенова је оптужила двоје судија који су донели одлуку да су исполитизовани и да "одлучују о животу и смрти странке против које се политички боре". Оштро је одбацила оптужбе да су страначки кадрови финансирани европским новцем, а врх ЕП оптужила за "намештену аферу" због тога што се посланици њене странке "боре против стезања каиша и миграционе политике."

"Национално окупљање" према француским законима од државе годишње добија 4,5 милиона евра, од укупног фонда од око 68 милиона који су намењени за финансирање свих странака, а Ле Пенова истиче да су им субвенције потребне зато што их стално финансијски блокирају.

- Убијају нас прогресивно и прорачунато - изјавила је Марин Ле Пен која је упутила позив симпатизерима да преко сајта "Помоћ демократији" уплате прилог за спас странке, истакавши да у супртоном више неће моћи да обављају политичке активности.

ОВДЕ погледајте зашто се НАТО боји сусрета Путина и Трампа.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Глас за Марин Ле Пен је глас за Србију у Европи од Лисабона до Владивостока

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА