Најновије

БРИТАНИЈА ЗАБИЛА НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ: Донели одлуку да се о Косову и Метохији...

Британија успела је да спроведе свој подмукли план и да питање Косова, практично, избаци са дневног реда Савета безбедности Уједињених нација.

Савет безбедности (фото: Синхуа)

Лондон који је данас преузео председавање СБ, спровео је своју замисао да се током августа на Ист Риверу не расправља о ситуацији у нашој јужној покрајини. Како преносе наши извори, током затворених констулатација у СБ није ни било гласања, већ су Британци наметнули свој став, упркос отвореном противљењу Кине и Русије, које су заступале позицију Београда да се извештаји о стању на КиМ разматрају као и досад - четири пута годишње.

С обзиром на то да је утврђивање месечног плана рада процедурална ствар, чак и да је дошло до гласања Русија и Кина не би имале право вета. Уз то, однос снага у СБ је тренутно неповољан по Србију, јер од 15 чланица, њих девет признаје лажну државу Косово.

У првој реакцији на овај потез Лондона, шеф дипломатије Ивица Дачић каже, да је то акт директно усмерен против српских интереса.

- Британци су се овим чином директно ставили на страну Приштине и дошли смо у парадоксалну ситуацију да од нас, с једне стране траже убрзамо дијалог у Бриселу, а да се, истовремено, питање Косова избацује са дневног реда у Њујорку. Ово је случај без преседана и злоупотреба функције председавајућег СБ - истиче Дачић.

ОВДЕ погледајте како је Вучићева српска листа напала Цркву и залаже се за поделу Косова и предају Метохије великој Албанији.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Споменик Милошу Обилићу у Грачаници

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА