Најновије

АМЕРИЧКА ВОЈСКА ИЗВОДИ ВЕЖБЕ: Припреме у случају рата са Русијом

Наоружане борбене групе 3. бригаде Оружаних снага САД из Форт Карсона завршиле су војне вежбе које су имале за циљ припрему војника за битке са „топовским“ противницима — Русијом и Кином.

Рат Америке и Русије (фото: Катехон)

Команда 4. Пешадијске дивизије Оружаних снага САД променила је тип војних вежби које су раније биле усмерене на борбу против побуњеника, пише „Задатак и циљ“. Сада амерички војници уче да се боре да ратују са озбиљнијим противницима.

„Ми смо изводили вежбе усмерене на борбу против најозбиљније претње са којом се можемо суочити“, рекао је командир 3. Бригаде пуковник Мајк Симеринг.

Аутор пише да је припрема за борбу са добро обученим непријатељском војском потпуно у супротности са борбеним акцијама које су САД имале од 2001. године у Авганистану, Ираку и Сирији.

Симеринг наводи да за припрему за озбиљан конфликт јединица треба да појача обим тренинга, да имитира борбене услове.

„Један човек сâм по себи не може да уради много. Међутим, када имате 4000 особа у оклопно-тенковским бригадама, можете извршити невероватне ствари“, рекао је он.

У тренинзима, осим пешадије, учествовали су и тенкови М1А2 „Абрамс“, борбена возила „Бредли“ и САУ М109 „Паладин“.

Официри су саопштили да су војници током тренинга користили компјутерске симулације борби. По њиховом мишљењу, у ограниченом полигону Форт Карсон улазак целе оклопно-тенковске бригаде на недељне војне вежбе није увек могућ, што повећава потребу за компјутерским симулаторима.

„То ће нам омогућити да обучимо све — од тенкисте до командира бригада који седе у ’Бредлију‘ и који командују у борби“, рекао је Мајк Биес.

ОВДЕ погледајте како је НАТО прогласио Русију за главну претњу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија тестира балистичку ракету Искандер М

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА