Најновије

ДА ЛИ ПОЧИЊЕ СТВАРАЊЕ ЦЕНТАРА ЗА МИГРАНТЕ НА БАЛКАНУ? ЕУ дала 6 милиона БиХ да смести мигранте

Европска комисија је данас усвојила специјалну меру у вредности од шест милиона евра за подршку Босни и Херцеговини у управљању миграцијским токовима.

Мигранти у Београду (фото: Синхуа)

Средства ЕУ ће унапредити капацитете Босне и Херцеговине за идентификацију, регистрацију и упућивање држављана трећих земаља који прелазе границу, осигурати смештај и основне услуге за избеглице, азиланте и мигранте, те оснажити капацитете за контролу и надзор граница, а на тај начин ће подржати и превенцију и борбу против трговине људима.

Та средства надовезују се на износ од милион и по евра који је постао доступан у јуну како би БиХ одговорила на хитне хуманитарне потребе избеглица и миграната.

Поред хуманитарне помоћи, од 2007. године Европска комисија пружила је помоћ Босни и Херцеговини у подручју миграција и управљања границама у износу од 24,6 милиона евра.

Од јануара 2016. године Босна и Херцеговина је такође и корисница регионалног програма “Подршка заштитно-осетљивом управљању миграцијама” у вредности од 8 милиона евра, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ.

ОВДЕ погледајте колико је Шиптара било на Косову и Метохији 1455.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Нама су потребни мигранти да нам поправе економију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА