Најновије

МЕДВЕДЕВ О НОВOM ПОТЕЗУ САД: Ово је објава рата, одговорићемо свим средствима!

Могуће пооштравање америчких економских санкција Русији може се тумачити као објава економског рата на коју се мора одговорити свим могућим економским, политичким и другим средствима, изјавио је руски премијер Дмитриј Медведев.

Дмитриј Медведев (Фото: Тасс)

На питање новинара какве би санкције могле да буду уведене Русији у будућности и како ће то утицати на руску економију, Медведев је током посете резервату Кронотски, на руском полуострву Камчатка, рекао да не жели да коментарише преговоре о будућим санкцијама, али је додао да би мере попут забране банкарских активности могле да се протумаче као објава економског рата.

"А на тај рат мораћемо да одговоримо - економским, политичким, а ако треба и другим средствима", рекао је премијер Русије, пренела је агенција Тасс.

Говорећи о санкцијама које су на снази, Медведев је рекао да је циљ таквих мера да се "ограничи моћ" Русије, како би се "уклонила са листе моћних ривала у медјународној арени", иако је њихово уводјење образложено политичким разлозима.

Стејт департмент је претходно саопштио да САД уводе нове санкције Русији због коришћења хемијског оружја у покушају убиства бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његове ћерке у марту у Великој Британији. Санкције ће ступити на снагу око 22. августа.Вашингтон се одлучио за нове санкције упркос напорима председника САД Доналда Трампа да побољша односе с Русијом и у јеку истраге о могућем мешању у америчке председничке изборе 2016. године.

Шта је Лазански рекао о учешћу Израела на прослави злочиначке акције “Олуја” погледајте ОВДЕ.

Извор: Курир/Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика акција портала Правда – Евроазијски и револуционарни пакет, Смак света.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА