Најновије

СПРЕМНИ ЗА КОНАЧНИ УДАР: Велики конвој Тигрова стиже на прву линију фронта, кључна ће бити улога Турске! (ВИДЕО)

Велики конвој Тигрова, са стотинама бораца и товарима тешког наоружања, стигао је данас у област под контролом сиријске владе на север Хаме.

Конвој Тигрова (Фото: Јутјуб)

Про-владини медији преносе да ће Тигрови ускоро покренути војну операцију против милитаната у региону. Операција која ће уследити вероватно ће бити усмерена на заузимање преосталих позиција милитаната на северу и северозападу Хаме.

Два дана раније, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) известила је да је САА упутила неколико јединица са тешким наоружањем у северну Латакију и северозападну Хаму. 

 

Од почетка године, милитанти радикалних група попут Хаџат Тарир ал-Шама, Хорас ал-Дина и Туркистанске исламске партије напали су Сиријско-арапску армију на позицијама у Хами и Латакији. Такође су пробали да нападну ваздухопловну базу Хмејмим ракетама и дроновима.

Неки опозициони активисти верују да ће турске осматрачнице у Хами спречити САА и савезнике да покрену војну операцију на овом подручју. Ипак, постоје назнаке да Турска неће интервенисати против САА због њихове сарадње са руским ваздухопловним снагама.

Сравњени са земљом полажаји џихадиста на северу Сирије, више ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА