Најновије

Нисмо највећа, али смо најжилавија војска на свету

На војном полигону „Алабино” крај Москве одржано је велико финале „Тенковског бијатлона” коме је, на позив министра одбране Руске Федерације Сергеја Шојгуа, присуствовао и српски министар одбране Александар Вулин.

Војска Србије (фото: Синхуа)

Победу је, што је било очекивано, однела екипа домаћина, Русије, а министри Вулин и Шојгу су пре финалне трке обишли штанд Војске Србије и Министарства одбране у Дому дружбе, док је за вечерас планиран билатерални састанак.

Вулин је, одговарајући на питања руских новинара који су веома заинтересовани за Међународне војне игре, рекао да је задовољан резултатима екипе Војске Србије и да смо и на овом међународном војном такмичењу показали да ВС није највећа војска на свету, али да је најтврдоглавија и најжилавија.

„Ми сваке године повећавамо обим нашег учешћа. Ове године смо учествовали у тенковском бијатлону, у категорији снајпериста и такмичењу инжењерских јединица. Ми смо војска која није превише бројна, али се успешно носимо са много већим и развијенијим од нас. У тенковском бијатлону смо ушли у полуфинале као шести, инжењерци су нам трећи а мешовити снајперски пар је први”, навео је Вулин.

Међународне војне игре су почеле 28. јула, а у двонедељном такмичењу је учествовало више од 5.000 војника из 32 земље. Такмичили су се у 28 дисциплина које обухватају готово све конвенционалне родове војске. Такмичења су истовремено одржана на територијама седам држава.

Према досадашњим резултатима Русија је освојила највише медаља - 18 златних, 5 сребрних и две бронзане. Кина је на другом месту, следи је Казахстан.

Прве Међународне војне игре организоване су 2015. године на иницијативу руског министра одбране Сергеја Шојгуа и спадају међу највећа војно-спортска такмичења на свету.

ОВДЕ погледајте како се сиријска војска спрема да ослободи север земље.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како еј херојска 252 оклопна бригада из Краљева надмудрила НАТО 1999.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА