Најновије

Србија без санкција Русији, Русија подржава Србију по питању КиМ

Србија и Русија ће наставити да унапређују војно-техничку сарадњу, заједнички је закључак састанка министара одбране Србије и Руске Федерације, Александра Вулина и Сергеја Шојгуа.

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Министри Шојгу и Вулин састали су се на војном полигону Алабино надомак Москве по завршетку Међународних војних игара. Српски министар одбране је у посету Руској Федерацији дошао на позив свог колеге Шојгуа.

Министар Вулин је пренео поздраве председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и захвалио се председнику Руске Федерације због његовог разумевања позиције Србије када је у питању решавање питања Косова и Метохије.

- Још једном смо добили подршку Руске Федерације када је у питању решавање косовског проблема, да је Србија та која може и треба да донесе одлуку, а да ће Руска Федерација увек бити уз Србију. Руска Федерација веома поштује политику нашег председника и поштује политику Србије када је у питању очување Косова и Метохије, када је у питању очување интереса Србије и српског народа - рекао је Вулин.

Министар Вулин је истакао и да је Србија пријатељска земља Руској Федерацији.

- Србија никада неће учествовати у антируској хистерији и никада неће разматрати увођење било каквих санкција Руској Федерацији, нити ће бити тамо где се о Русији лоше говори или где се Русија напада - рекао је српски министар одбране.

Министар Шојгу је сарадњу Русије и Србије оценио као веома успешну нарочито у делу војно-техничке сарадње, што је за Русију и најбитније и најавио и унапређење сарадње на пољима војно-техничке, војне сарадње као и сарадње која се тиче заједничких вежби и обука. Потврдио је да у наредном периоду Србија може очекивати да ће се наставити реализација договореног - набавка нових хеликоптера МИ 17 и борбених хеликоптера МИ 35.

 

Руски министар одбране Сергеј Шојгу захвалио се министру Вулину на учешћу екипе Војске Србије на Међународним војним играма.

- Ваша екипа је била веома успешна на овом светском такмичењу. Разумем да бисте хтели боље и зато сам спреман да вашој екипи следеће године пружим све могућности за тренинг, рекао је министар Шојгу.

Нека вам дедови кажу како се завршава разговор са Русијом са позиције силе, рекао Шојгу Немцима, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је херојска 252 оклопна бригада из Краљева надмудрила НАТО 1999.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА