Најновије

ЗАХАРОВА СЕ ОГЛАСИЛА ПОВОДОМ ПУШТАЊА МАРИЈЕ БУТИНЕ: "Жртва антируских ставова!"

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да је Марија Бутина "жртва усађених антируских ставова", преноси АП.

Марија Захарова (Фото: ria.ru)

"То је оно што је, на жалост, почела претходна америчка администрација, покушавајући да уништи билатералне односе'', рекла је Захарова на аеродрому Шереметјево након доласка Бутине, која се вратила у Москву након што је одслужила казну у америчком затвору зато што је наводно била прикривени агент.

Агенција наводи да од избора Доналда Трампа за председника САД руски званичници непрестано тврде да је погоршање односа између две земље изазвано "русофобијом" која је пренета из времена администрације Барака Обаме.

"Бутина заиста није имала намеру да икоме нанесе штету. Она је само девојка, само млада жена. Желела је да инвестира своју младост, дар и таленат у односе међу људима", додала је Захарова.

Бутина (31) је признала да је с бившим руским амбасадором радила на успостављану контаката у круговима за подршку производачима оружја попут Националне оружане асоцијације.

Она је 2016. године стигла у САД са студентском визе, а ухапшена је у јулу 2018. године на основу оптужби за удруживање за улазак у лобистичку групу ради заступања руских интереса.

Бутина је јутрос стигла на московски аеродром Шереметјево, након што је пуштена из затвора на Флориди, где је одслужила 18-месечну казну.

Запад треба да се угледа на Путина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА