Најновије

Након одласка из Беле куће богатији су него икада раније!

Током осам година председничког мандата Барак Обама је имао фиксну плату, али је тек одласком са позиције најмоћнијег човека на свету почео да гомила богатство.

Барак Обама (Фото: Синхуа)

Овај свестрани политичар данас зарађује држећи јавне и мотивационе говоре, затим од писања мемоара, а однедавно и захваљујући уносним филмским уговорима. 

Брачни пар Обама је потписао уговор са продукцијском кућом Нетфликс, која ће снимати различите серијале (игране и документарне) који ће се бавити темама и проблемима којима су се они бавили током његовог осмогодишњег мандата у Белој кући, као и њиховим животом након одласка са власти. 

Према Форбсовој листи најбогатијих и најутицајнијих људи света, стање на рачуну Барака Обаме износи отприлике 40 милиона долара. То је, према подацима Форбса, готово 30 милиона више него када је 2005. године ушао у политику. 

Од свог председниковања овај 57-годишњак је зарађивао око 600.000 долара годишње, а велики извор прихода била је и књига које је објавио. Претпоставља се да је у периоду од 2005. до 2016. године Обама зарадио преко 15 милиона долара само својим на ауторским радовима.

Међутим, његова списатељска каријера још није готова. Прошле године је, заједно са супругом Мишел потписао уговоре са издавачима вредне око 60 милиона долара, што значи да ће се наредних година њихово богатство само увећавати. 

Поред тога, ту су и бројни јавни говори које некадашњи председник, али и његова супруга радо држе. Сваки такав говор наплаћује се и до 400.000 долара, а од Обаминог одласка из председничке фотеље до данас било их је много. 

Познати брачни пар је свестан да зарада не долази сама и да се богатство може одржати само константним улагањем. Зато су Мишел и Барак одлучили да инвестирају и у некретнине. Током боравка у Белој кући у власништву су имали и вилу у Вашингтону, коју су изнајмљивали.

То је, према подацима америчких медија, била друга најскупља некретнина у Вашингтону. Након окончања другог мандата, Барак Обама и његова породица су се у ту кућу и преселили. Осим тога, они поседују и породичну кућу у Чикагу која вреди 2,5 милиона долара. 

Да заиста размишља дугорочно бивши амерички председник је доказао када је отворио штедњу за своје ћерке Малију и Сашу, којом планира да им плати школовање. Из тог је прошле јесени издвојио новац, када је старија Малија уписала Харвард. 

Откако се у јануару 2017. године опростио од председничке фотеље, Барак Обама живи много лагоднијим животом него за време обављања функције. Због тога се све чешће може видети на путовањима широм света, на луксузним дестинацијама са супругом и децом.

Прочитајте ОВДЕ шта каже Нешнел Интерест, ко се припрема за битку.

Извор: Б 92/T Portal

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Николић: Обама понудио помоћ Србији.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА