Најновије

АМЕРИЧКИ ПОЛИТИЧАРИ ПЕРУ РУКЕ ПОСЛЕ МАСАКРА У ЕЛ ПАСУ И ДЕЈТОНУ! Нисмо ми криви, него компјутерске игрице?!

За само 24 часа две несреће догодиле су се Ел Пасу у Тексасу и у Дејтону у савезној држави Охајо. Као и обично када се десе овакве ствари, политичари одмах окриве видео игре за спроведено насиље.

Једна од пуцњава у САД (Фото: Јутјуб)

Фокс Њуз је био један од главних канала где су многи политичари изнели своје мишљење. Ден Патрик, заменик гувернера у Тексасу, признао је да су многе студије раније утврдиле да видео игре немају везе са повишењим насиљем, али је опет изјавио:

- Шта се променило у нашој држави? Увек смо имали оружје и увек смо имали зло. Ја видим индустрију видео игара као индустрију, која учи децу да убијају.

Политичар из Калифорније, Кевин Мек Карти је изјавио да видео игре ”дехуманизују” и да је то велики проблем за будућност.

Овде се сада поставља питање, да ли је ово право мишљење политичара, или они они само и даље стоје иза Националног удружења за оружје (НРА). Добро је познато да НРА стоји уз многе политичаре и самим тим финансира исте. Докле год је таква ситуација, државници ће лако пробати да скрену пажњу са правог проблема, а то је закон који дозвољава људима да се без превише проблема домогну ватреног оружја.

Видео игре се користе у свакодневном животу људи из целог света, па овакве случајеве немамо скоро нигде другде осим у Сједињеним Америчким Државама, где је забележено 251. масовно убиство само у 2019. години. Ово је довољна статистика, да закључимо да је главни проблем у држави закон око оружја, а не видео игре.

Прочитајте ОВДЕ шта је то Трамп најавио да ће урадити поводом овога а неће се свидети већини Американаца.

Извор: RUR Esports

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА