Најновије

УКРАЈИНЦИ ТВРДИ ДА СУ ОСВОЈИЛИ 15 КВАДРАТНИХ КИЛОМЕТАРА ТЕРОТОРИЈЕ: Убрзо је стигао одговор из Доњецка

Украјинске безбедносне снаге преузеле су контролу над територијом од 15 квадратних километара у Донбасу, рекао је командант операције Уједињених снага Украјине Сергеј Наев.

Украјинске снаге (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, војни план је да се што више преместе положаји из насеља. Територије које су заузете представљају неутралну зону на линији контакта.

Акције украјинске војске супротне су Минским уговорима. У Русији су више пута указивали на потребу потпуног поштивања споразума. Владимир Путин их је назвао "неспорним основама за решавање кризе". Истовремено, Кремљ је нагласио да кијевске власти непрекидно "торпедују и блокирају" споразуме из Минска.

Убрзо се овим поводом огласио и ДНР.

- Саопштење украјинских насилника о преузимању контроле над новим територијама у Донбасу је признање Кијева да крши Минске споразуме и покушај да се заузимање насеља у неутралној зони представи као победа - саопштено је из Оперативне команде Доњецке Народне Републике.

"Изјава Наева само потврђује кршење Минских споразума од стране Кијева и скрећемо пажњу светској заједници. При томе овде не говоримо о стварним победама Кијева. Јединствено је то што су у стању да иду у села у сивој зони, где наших јединица нема, а затим то представљају као победу и ослобођене територије", наводи команда Војске ДНР.

"Речи Наева о будућим плановима насилника да "побољшају" њихове положаје само потврђују чињеницу да Кијев није усмерен на мирно решење сукоба у Донбасу, те има за циљ побољшање моралног и психолошког стања украјинских бораца", наводи се у саопштењу.

Узнемирујуће снимке борби САА са терористима у Сирији погледајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снајперски рат, трејлер за филм о српском снајперисти у ДНР.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА